Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Extra: High Diving Show „Splish Splash. Met een waaier aan achtbanen, familie- en kinderattracties heeft Europa-Park een aanbod waaraan geen ander Europees park kan tippen.

Daarnaast kent Duitslands grootste attractiepark ook een afgeladen entertainment-kalender: dagelijks staat er maar liefst zes uur show op de planken. 150 artiesten uit 25 landen zorgen op het ijs, in de arena, in de theaters, maar ook in de buitenlucht, voor talloze onvergetelijke momenten. Extra: deze zomer is er ook nog een High Diving Stuntshow.

Grote shows
Europa-Park is opgebouwd uit dertien nagebouwde Europese landen. Verdeeld over deze op ware grootte nagebouwde themagebieden, bevinden zich de vele attracties en shows. Ook vind je hier de grote theaters. In de Spaanse arena kan men bijvoorbeeld meerdere malen per dag getuige zijn van een riddershow. Goede en slechte ridders duelleren te paard waarbij het publiek al snel een zijde heeft gekozen. In Engeland is het Globe Theater van Shakespeare nagebouwd. Muziekliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met een korte musical met bekende Beatles-nummers. In Griekenland kunnen bezoekers terecht voor de ijsshow „Surpr‘ice„: een mix van ijsdans en acrobatiek. In het Italiaanse Teatro dell‘Arte staat dit jaar de revue „Luminocity„ op de planken: awardwinning acrobatiek afgewisseld met het oogverblindende Europa-Park-showballet.

Shows voor jong en oud
Behalve deze vier grote shows staan er dagelijks verschillende kindershows op het programma en wordt in het Spaanse themagebied door een dansgroep uit Valencia de flamenco gepresenteerd. Tijdens de parade die om 14.00 uur door het park trekt, maakt u kennis met alle figuren en artiesten van Europa-Park. Tot en met 11 september zorgt de High Diving Show „Splish Splash„ voor extra kippevel-momenten. In het Portugese themagebied laten zij vanaf de springplank op 25 meter hoogte hun spectaculaire sprongen zien.

Tips van kenners
Pretparkfans die jaarlijks vele parken in binnen-en buitenland bezoeken en daarom ook regelmatig te gast zijn in Europa-Park, hebben een lijstje met bezoektips samengesteld. Hieronder volgen enkele tips die betrekking hebben op het entertainment:
-    Pak bij de hoofdentree het programmaboekje met de shows van die dag. Plan vooraf een aantal shows in.
-    Zorg dat je tijdig bij de shows aanwezig bent. De deuren sluiten op tijd en soms is er ook nog klein voorprogramma.
-    Combineer het nuttige met het aangename: geniet van een oosterse lunch in het Bamboe Baai-restaurant tijdens de show „Shivas Dream„.
-    Ook in de avonduren is er volop entertainment: in de restaurants spelen muziekgezelschappen, op het Camp Resort is er een indianenshow en op de binnenplaats van Hotel Colosseo een fonteinenshow. Op deze piazza is er in de zomer ook een avondshow die ook voor niet-hotelgasten toegankelijk is.

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.nu