Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Touren door de Alpen op de nieuwste motoren.  Deze zomer opent Ischgl/Paznaun (Tirol) het ‘High-Bike’ test centrum. Van juni tot oktober 2011 kunnen motorbike liefhebbers een testrit maken door de bergen op de nieuwste motoren.

In totaal zijn er 30 motoren beschikbaar van de meest gerenommeerde merken. Voor de huur van de motoren wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Het Paznauntal heeft een scala aan wandelpaden en biketrails. Vanaf deze zomer zijn er ook speciale faciliteiten voor motor liefhebbers. Van juni tot oktober 2011 kunnen er testritten gemaakt worden op de nieuwste motoren. Het ‘High-Bike’ test centrum heeft 30 verschillende modellen van BMW, Ducati, KTM en Triumph. Wie niet beschikt over de juiste motorkleding en/of helm kan deze huren. De motoren worden dagelijks geïnspecteerd en schoongemaakt door ervaren monteurs en verkeren, net als de huurkleding en helmen, in top conditie. Afhankelijk van het model bedragen de kosten voor één dag motor huur tussen de €50,- en €80,- exclusief borg. Uiteraard moet de huurder in het bezit zijn van een motorrijbewijs.

Gratis routeboek
Voor maximaal tourgenot krijg je bij de huur van een motor een gratis ‘routeboek’ waarin tien tochten beschreven zijn, variërend van 200 km tot 350 km. Verschillende hoteliers bieden tours aan onder begeleiding van een gids. Het ‘High-Bike’ test centrum is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur voor het afhalen van motoren. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur kunnen de motoren worden terug gebracht.

Informatie over ‘High Bike’ in Ischgl op www.highbike-paznaun.com en op www.ischgl.com