Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nog maar een paar weken geleden kondigde Europa-Park de bouw van een nieuw hotel aan dat in de zomer van 2012 haar deuren zal openen.

Vandaag maakte de ondernemersfamilie Mack bekend dat het park in 2012 ook nog eens uitgebreid zal worden met een gigantische houten achtbaan. Met de bouw van deze 11e achtbaan brengt men een hommage aan de eigen geschiedenis: in 1921 bouwde familiebedrijf Mack haar eerste houten achtbaan. Europa-Park is al jaren marktleider in Duitsland en bewijst dat wederom met een ongekend investeringstempo. Ook steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg naar Duitslands grootste attractiepark te vinden.

De 250.000 Facebook-vrienden van Europa-Park speculeerden de afgelopen dagen volop. Vandaag maakte Europa-Park echter voor het eerst bekend dat er aan het grote aanbod van meer dan 100 attracties en shows, in 2012 ook een houten achtbaan zal worden toegevoegd. De komende negen maanden wordt gebouwd aan de elfde achtbaan die 1050 meter lang zal zijn, 35 meter hoog en een snelheid van meer dan 100 km/u kan halen. De berijders krijgen te maken met 3,5 G. De nieuwe attractie, waarvan de naam nog even geheim blijft, krijgt een plaatsje in het IJslandse themagebied. Naast de hoge snelheid, veel bochtenwerk en veel air-time, heeft de attractie nog iets bijzonders in petto. De nieuwe achtbaan krijgt een extra beleving omdat de rails door twee bestaande achtbanen zal lopen. De familie-vriendelijkheid van het park komt ook in deze toevoeging tot uiting: bij de ontwikkeling van de baan wordt uitgegaan van een minimum lengte van 1,20 meter.

De nieuwe attractie zal gebouwd worden door het toonaangevende Great Coasters International uit Pennsylvania (USA). De nieuwe achtbaan kent een grondoppervlakte van 1,6 ha. 26 timmerlieden, behalve de Amerikaanse experts ook diverse collega’s uit Duitsland,  zullen bij de bouw betrokken zijn. De nieuwe achtbaan zal uiteindelijk 20 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

Europa-Park beschikt nog niet over een houten achtbaan. Belangrijk bij de keuze voor dit bouwmateriaal waren de eigen

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

milieucriteria. Het hout komt voor een groot deel uit Duitse bossen en certificaten garanderen dat alles voortkomt uit duurzame bosbouw.


Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows,  is in het zomerseizoen van 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9 tot 18 uur (langere openingstijden in het hoogseizoen). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro.
Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland.
Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu