Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wereldreizigers en Welcome Teams verwelkomen passagiers.Op vrijdag 14 oktober start de herfstvakantie in Nederland. Traditiegetrouw laat Schiphol dit  vakantiemoment niet ongemerkt voorbij gaan.

Zo is er o.a. entertainment in de vorm van 'Wereldreizigers'. Ook zijn er 'Welcome Teams' aanwezig om de passagiers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Grote uittocht
Het begin van de herfstvakantie betekent op Schiphol een grote uittocht van Nederlandse vakantiegangers. Via Schiphol reizen dit weekend 476.700 passagiers (vertrekkend, aankomend en overstappend). De drukste dag is vrijdag 14 oktober. Die dag reizen bijna 164.000 passagiers via Schiphol waarvan bijna 55.000 passagiers vertrekken vanaf de luchthaven.  

Reisadvies
Om op Schiphol sneller van het vakantiegevoel te kunnen gaan genieten, kunnen passagiers thuis via internet inchecken of gebruik maken van de self-service check-in desks en self-service baggage drop-off. Schiphol adviseert reizigers  de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft om naar de luchthaven te komen.

Wereldreizigers
De 'Wereldreizigers' rollen hun wereldbollen letterlijk de vertrekhallen door. Houdt de ene wereldreiziger soms de noordelijke richting aan, gaat de andere reiziger liever richting het zuiden. De wereldreizigers zijn vanaf vandaag tot en met 16 oktober aanwezig in de vertrekhallen.
Op 17 en 21 oktober zijn er bovendien teams die foto's maken van vertrekkende passagiers. Van deze foto's kan men een kaart laten maken en deze op laten sturen naar de thuisblijvers.  

Speciale actie Luxe Parkeren
Tijdens de herfstactie van  Schiphol Excellence Parking kan men voordelig luxe parkeren aan de terminal. Minimaal 4 dagen aaneengesloten parkeren  is  tijdens de actie  EUR 15 per dag. Deze actie loopt tot en met 30 oktober. Meer informatie over de actie is te vinden op www.schiphol.nl/excellence.