Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Duinrell Wassenaar in de herfstvakantie en de maanden november en december zeer de moeite waard


Vakantie- en attractiepark Duinrell is in de herfstvakantie de moeite waard voor een leuk en spannend dagje uit. In de maanden november en december brengt het tropische Tikibad warmte op kille dagen. In de weekends van 26 en 27 november en 3 en 4 december houdt Sinterklaas weer domicilie in het ‘Sinterklaashuis’. Deze weekends is hij bovendien te gast bij het grote Sinterklaasconcert van Sita en de Party Pieten in het speciale ‘Sinterklaastheater’.

Herfstvakantie op Duinrell
In de herfstvakantie is het attractiepark dagelijks open van 10.00 uur tot 17.00 uur en het Tikibad van 10.00 uur tot 22.00 uur. Het hele gezin kan dan volop plezier beleven aan de vele attracties voor groot en klein van Waterspin en Splash tot de spannende achtbaan Falcon en de indoorspeeltuin Rick’s Fun Factory. Voor de verzorging van de inwendige mens houden de restaurants van La Place van V &D hun deuren eveneens open.
Op een mooie herfstdag is het een weldaad te wandelen over het in prachtige herfstkleuren getooide landgoed.

Entertainmentprogramma in de herfstvakantie
Voor de vakantiegasten, die al in groten getale hebben gereserveerd, is weer een uitgebreid entertainmentprogramma bedacht. Voor kinderen is er de bekende ‘Rick’s Kids Club’. Daarnaast worden er veel sportieve activiteiten georganiseerd, staan de musicals Grease en Dirty Dancing op het programma en de natuurlijk de vermaarde Spooknacht.
Als het weer het toelaat kan het vakantiepark zich verheugen op de komst van veel gasten op de camping.

Duinrell na de herfstvakantie in november en december.
In het najaar zijn de Duingalows van Duinrell ook te huur. Hiervoor is een aantal speciale arrangementen in het leven geroepen zoals het ‘Super Winter Weekend’ en de ‘Sinterklaas’- en ‘Kerst’-weekenden. Een korte break op Duinrell is een aanrader vanwege het Tikibad, maar ook voor een tripje naar Den Haag en Delft.

Naast deze speciale weekenden is het Tikibad met veel waterattracties dit jaar dagelijks met aangepaste tijden geopend. (Informatie over deze tijden is te vinden op www.duinrell.nl, klik op Tikibad)

Op veler verzoek is de jaarlijkse onderhoudsbeurt verschoven naar de periode van 9 tot en met 27 januari 2012.

Sinterklaas op Duinrell
In de weekends van 26 en 27 november en van 3 en 4 december woont Sinterklaas weer in zijn ‘Sinterklaashuis’ op Duinrell. In het huis, dat door de gasten van Duinrell kan worden bezocht, zijn de werk- en slaapkamer van de Sint te zien en er is een Pietenschool en een Pakjeskamer. Ook de schimmel Amerigo is van de partij.

In deze weekends geeft Sita van Disney Channel met de party-Pieten ‘Toppers’ elke dag een Sinterklaasconcert in het ‘Sinterklaastheater’. Tijdens dit super feest worden bekende en gloednieuwe liedjes samen met het publiek gezonden. Natuurlijk maakt Sinterklaas met zijn Pieten daarbij zijn opwachting.
Dit weekend wordt tevens een beperkt aantal attracties opengesteld.

Kastanjeboom
Als voorproefje op al deze activiteiten is onlangs een kastanjeboom met een historische achtergrond op Duinrell geplant.

Gino, het zoontje van Duinrell-medewerkster Anja Verblaauw, nam zeven jaar geleden een kastanje uit het park van Duinrell mee naar huis. In hun tuin groeide deze kastanje door de jaren uit tot een boom van meer dan 2½ meter. Deze omvang was te veel voor hun tuin en daarom besloot Gino de boom aan te bieden aan de heer Philip van Zuylen van Nijevelt, algemeen directeur van Duinrell. Samen met de groenvoorziening plantten Gino en Philip van Zuylen deze boom vlakbij de ingang.