Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In Volkenkunde ga je tijdens deze herfstvakantie ‘Op Expeditie’! Naast de familietentoonstelling in de museumtuin zijn er allerlei spannende activiteiten die je het gevoel geven dat je écht op reis bent.

Zo kun je dagelijks Afrikaans speelgoed maken, je haar laten invlechten, op speurtocht gaan langs Afrikaanse objecten en lekker chillen in een echte nomadentent. Op de zondagen in de vakantie wordt het swingen tijdens een workshop Afrikaanse dans. Maar dat is niet alles! Het weekend van 22 & 23 oktober staat volledig in het teken van de avonturen van de stripheld Kuifje!  

Op Expeditie naar Afrika
Altijd al op expeditie willen gaan, maar je ouders nooit zo ver gekregen? Deze herfstvakantie gaat het lukken! In Museum Volkenkunde in Leiden kan je in één dag Op Expeditie naar Afrika. Bij binnenkomst op het terrein loop je al meteen de grote kisten van de Op Expeditie tentoonstelling binnen. Daar maak je kennis met expeditieleiders uit het verleden en kan je testen of jezelf geschikt bent om op expeditie te gaan. Eenmaal binnen in het museum gaat de reis verder en stap je Afrika binnen. In de net heropende Afrikazaal staat een grote nomadentent waarin je lekker kan loungen en er zijn er allerlei leuke activiteiten die in het teken van dit continent staan.

Kuifjeweekend
Op zaterdag 22 en zondag 23 staan in Volkenkunde de Avonturen van de stripheld Kuifje centraal. Die twee dagen kun je hem en kapitein Haddock zomaar in het museum tegen het lijf lopen! Verder draaien er de hele dag Kuifje films en kun je meedoen aan een workshop* striptekenen door Alex Turk, bekend van de strip 'Timo'. Daarnaast maak je door mee te doen aan de prijsvraag ook nog  kans op kaartjes voor de nieuwste Kuifje film! Als je verkleed komt als een van de figuren uit de Avonturen van Kuifje, dan ontvang je een gratis Survival Gids voor bij de Op Expeditie tentoonstelling.

*Workshop striptekenen:
Za 22 & zo 23 oktober 2011.
14.00 – 16.00 uur, voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.
Op inschrijving, via: o.v.v. naam en leeftijd. Vol=vol, Kosten: € 5,-

Herfstvakantieprogramma:
Za 15 t/m zo 30 oktober 2011.
12.00 – 16.00 uur
Alle activiteiten zijn gratis, exclusief museumentree.

Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl