Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Event voor reisprofessionals en media tijdens Vakantiebeurs 2012. De Dutch Tourism Expo, de traditionele vakdag van de Vakantiebeurs, wordt in 2012 uitgebreid naar twee dagen.

Dit event vindt plaats op dinsdag 10 januari en loopt door tot en met woensdag 11 januari, parallel aan de eerste consumentendag. De B2B events tijdens de Dutch Tourism Expo zijn uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers en media. Beide dagen is voor het eerst de hypermoderne Polar Room op de eerste verdieping van het Jaarbeurscomplex in gebruik voor zakelijke ontmoetingen, presentaties en de persontvangst. Ook de officiële opening van de Dutch Tourism Expo staat hier op het programma. De Polar Room vormt het hart van het kenniscentrum Media Plaza. De opening van de consumentendagen is op woensdag 11 januari op de beursvloer van de Vakantiebeurs. Het publiek kan hier terecht tot en met zondag 15 januari.
    

Kennissessies
Reisprofessionals kunnen tijdens de Dutch Tourism Expo hoogwaardige kennissessies bijwonen in de Polar Room. Beursorganisator VNU Exhibitions Europe is in gesprek met een groot aantal leidende partijen, waaronder ANWB en de marktonderzoekbureaus NBTC-NIPO Research en GfK. Het voorlopige vakprogramma wordt in oktober bekendgemaakt. Met de ingebruikname van de Polar Room krijgt de ontvangst van de pers een sterke kwalitatieve impuls en zijn de ontvangstmogelijkheden fors uitgebreid vanwege de ook vanuit de media explosief toenemende belangstelling voor de beurs.

Ontmoet NL
De organisatie van de Dutch Tourism Expo en de Vakantiebeurs bereidt voor komende jaar diverse nieuwe initiatieven voor. Een aantal is inmiddels definitief. Onder het thema ‘Ontmoet NL’ wordt Nederland in hal 11 als vakantieland onder de aandacht gebracht in een nieuw, aansprekend en eigentijds concept. Voor deze promotiecampagne is een samenwerking aangegaan met Zilte Zaken, een reclame- en mediabureau dat gespecialiseerd is in regiopromotie ten behoeve van de toeristische branche.

Christelijk Vakantieplein
Met evenementenbureau Ben de Wild Productions wordt het Christelijk Vakantieplein ten uitvoer gebracht, dat volledig is gericht op een brede Christelijke achterban. Locatie is hal 5 op de eerste verdieping van het beurscomplex. Co-producent is Exhibition Power.

Naturisme
De Naturisten Federatie Nederland, de belangenorganisatie voor naaktrecreatie en naturisme, heeft het initiatief genomen voor de realisatie van een dicht maar toch transparant Naturistenpaviljoen van 400m² in hal 10 met als thema ‘Het hemd van je lijf’. Primaire doelstelling van de NFN is om de mensen te benaderen die nog nooit met naaktrecreatie hebben kennis gemaakt. Het plein is inmiddels helemaal volgeboekt.

Gevarieerd aanbod
Naast deze en andere activiteiten die nog in ontwikkeling zijn wordt aan reislustige Nederlanders een breed en gevarieerd internationaal vakantieaanbod gepresenteerd, van ver weg tot dichtbij, avontuurlijke vakanties, naar Noord- en Zuidpool en, en van themavakanties tot safari’s, cruises en citytrips’’. Voor meer informatie en openingstijden zie www.vakantiebeurs.nl.