Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dr. Steven Engelsman, directeur van het Leidse Museum Volkenkunde, zal per 1 mei 2012 het directeurschap van het Museum für Völkerkunde in Wenen op zich nemen.

‘Een geweldige en heel onverwachte kans om aan het einde van mijn carrière nog een keer een heel nieuwe klus te gaan doen', zo verwoordt Engelsman het zelf.
De Raad van Toezicht is blij dat Engelsman tot mei in functie blijft zodat er tijd is om te voorzien in de vacature.

Engelsman (1949) wordt in Wenen verantwoordelijk voor de revitalisering en herinrichting van het beroemde volkenkundige museum aldaar. De afgelopen twintig jaar heeft hij leiding gegeven aan Museum Volkenkunde. Hij was daar ondermeer verantwoordelijk voor de uitvoering van het Deltaplan voor Cultuurbehoud, de verzelfstandiging van het museum, de ingrijpende renovatie gevolgd door heropening van het museum in 2001 en het aangaan en onderhouden van de vele internationale samenwerkingsverbanden.


Het stichtingsjaar 1837 maakt Museum Volkenkunde in Leiden tot een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Het beheert anno 2011 meer dan 200.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, spraakmakende publieksprogramma’s en de vele internationale samenwerkingsprojecten maken Museum Volkenkunde tot een van de belangrijkste Europese expertisecentra op gebied van mondiale culturen.

Museum Volkenkunde | Steenstraat 1 Leiden | t 071 5168 800| | www.volkenkunde.nl