Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Schiphol-Rijk, 4 november – De snelgroeiende vakantie-airline ArkeFly heeft haar vloot verder uitgebreid. Donderdagmiddag landde de nieuwste aanwinst op Schiphol; een Boeing 767-300ER afkomstig van de Britse zustermaatschappij Thomson Airways.

De nog jonge luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI Nederland telt nu tien toestellen. Vooral de laatste jaren stonden in het teken van een snelle groei. Begin 2009 telde de vloot nog drie toestellen en pas een jaar geleden werd het zesde toestel verwelkomd.

De vloot van ArkeFly bestaat nu uit vijf toestellen van het type Boeing 767 voor de lange afstand en eveneens vijf van het type Boeing 737-800 voor de vluchten binnen en rondom Europa. In 2011 reizen ruim 1.250.000 vakantiegangers met ArkeFly dat daarmee met afstand de tweede luchtvaartonderneming van Nederland is.

Toekomst van ArkeFly
In de komende jaren zal de vloot verder groeien, zij het in een minder onstuimig tempo dan in de afgelopen jaren. Vanaf 2014 vervangt ArkeFly de Boeing 767 geleidelijk door de hypermoderne Boeing 787 Dreamliner, waarvan het eerste toestel onlangs door Boeing werd geleverd aan een Japanse luchtvaartmaatschappij. Ook de vloot 737-800’s zal verder worden uitgebreid.

Nieuwe bestemmingen
Arkefly vliegt naar ongeveer zeventig bestemmingen op vijf continenten. De uitbreiding van de vloot maakt het mogelijk om het aantal bestemmingen snel te laten groeien. In 2011 en 2012 worden onder andere Dubai, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Puerto Vallarta (Mexico), Zanzibar (Tanzania), Colombo (Sri Lanka) en de tropische eilandenrepubliek de Malediven aan het assortiment toegevoegd.