Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oegstgeest, 4 november 2011 – CORPUS ‘reis door de mens’ en CORPUS Congress Centre hebben voldaan aan de gestelde eisen voor het hoogst haalbare niveau van de Green Key en hebben hiermee het zogenaamde ‘Gold’ predicaat behaald.

Zojuist heeft Lia de Ridder, wethouder van de Gemeente Oegstgeest, het Green Key schild in CORPUS onthuld.  

Het ‘Gold Membership’ is de hoogst mogelijke certificering van Green Key, het duurzaamheidkeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. ‘We zijn trots op deze certificering, mede omdat CORPUS zich hiermee op een positieve wijze onderscheidt in de markt. CORPUS is continu in beweging en wil graag voorop lopen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen’, aldus Huub Lazarom, director van CORPUS. ‘De beheersing van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico’s zijn zowel voor management als voor onze medewerkers belangrijke verantwoordelijkheden die wij uiterst serieus nemen.’

Gemeente Oegstgeest zeer verheugd
CORPUS is één van de eerste bedrijven in Oegstgeest die in het bezit is van het ‘Gold Membership’ van Green Key. Lia de Ridder, wethouder voor onder andere duurzaamheid en economische zaken van de Gemeente Oegstgeest, is zeer verheugd dat zij het keurmerk vandaag mocht onthullen. ‘Ik hoop van harte dat ‘goed voorbeeld goed doet volgen’!’, aldus De Ridder.  

Duurzaamheidmaatregelen binnen CORPUS
Gedurende de ontwerpfase van CORPUS is al gekozen voor het gebruik van duurzame systemen, zoals klimaatbeheersing en een Warmte- & Koudeopslag (WKO installatie). Daarnaast zijn er in het gebouw diverse oplossingen aangebracht om energie te besparen, zoals bewegingssensoren en led- en spaarlampen. Naast energetische zaken scoort CORPUS ook hoog door het aanbod van biologische en fair trade producten bij de horecacounters. CORPUS beschouwt goede zorg voor het milieu als een vanzelfsprekendheid en het zoveel mogelijk ontzien van het milieu is een belangrijke bedrijfsdoelstelling van CORPUS.  

Over CORPUS
CORPUS werd in maart 2008 feestelijk geopend door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Sindsdien wordt de unieke en educatieve ‘reis door de mens’ jaarlijks door ruim 225.000 mensen bezocht. CORPUS Congress Centre bestaat uit een congreszaal, een lounge, meerdere breakout rooms en een penthouse. CORPUS Congress Centre huisvest honderden zakelijke en particuliere evenementen per jaar: van kleinschalige feestjes tot meerdaagse congressen.

www.corpusexperience.nl