Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reeds 4 miljoen bezoekers in zomerseizoen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Europa-Park hebben al 4 miljoen bezoekers in het zomerseizoen Duitslands grootste attractiepark bezocht.

September en oktober waren daarbij de topmaanden. Ook kon er een groei opgetekend worden bij de hotelovernachtingen en de zakelijke evenementen. Opnieuw steeg de interesse vanuit de Benelux-landen. Europa-Park maakt zich nu op voor de winteropenstelling én de uitbreidingen voor 2012.

Succesvolste zomer in de geschiedenis
Europa-Park is het grootste attractiepark ter wereld met een seizoensopenstelling. Gisteren sloot men de poorten van het zomerseizoen (9 april – 6 november 2011). Voor het eerst in de 36-jarige geschiedenis van het park brachten hierin al 4 miljoen mensen een bezoek aan het park. Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Steeds meer mensen bezoeken ons park meerdere keren per seizoen. Zo’n 85% is herhaalbezoek. Dat is de beste bevestiging voor ons concept”.  Er kon eveneens groei opgetekend worden bij de zakelijke evenementen en in de hotels. De bezetting van de vier themahotels lag met meer dan 95% opnieuw boven dat van vorig jaar.
Ongeveer de helft van de bezoekers komt uit Duitsland, een vijfde deel uit Zwitserland en eenzelfde deel uit Frankrijk. Het aantal bezoekers én hotelovernachtingen uit de Benelux is dit zomerseizoen ook weer gestegen. In de accommodaties in de plaats waar Europa-Park gevestigd is (Rust), signaleert men eveneens een toename uit de Lage Landen.
 
Duitslands grootste Winterwonderland

Van 26 november tot en met 8 januari 2012 (m.u.v. 24 en 25 december) is Duitslands grootste attractiepark weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Naast het gewone attractieaanbod (uitgezonderd waterattracies en enkele buitenachtbanen) zijn er echter ook speciale winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Bovendien zijn er volop shows die passen bij de meest romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. In de bioscoop is deze winter voor het eerst de 4D-film te zien over de avonturen van Euromaus, de mascotte van Europa-Park.

Nieuwigheden voor 2012
2011 en 2012 zullen eveneens de boeken in gaan als de jaren met het grootste investeringsbedrag en het grootste investeringstempo. Momenteel wordt namelijk het vijfde 4-sterren superior hotel gebouwd: “Bell Rock”. Dit themahotel zal gebouwd worden in New England-stijl en zal zo’n 1.000 bedden tellen. De opening is voorzien in juli 2012.
Op 31 maart 2012 gaat het nieuwe zomerseizoen weer van start. Dan zal Europa-Park uitpakken met  een geweldige toevoeging: een houten achtbaan. Uniek daarbij is dat de baan (1.050 meter lang, 40 meter hoog en 100 km/u) twee  andere achtbanen zal kruisen.  Het park kent reeds een ongekend aanbod van meer dan 100 attracties en shows. De houten achtbaan zal de 11e achtbaan worden.

Algemene informatie
Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 29,50, kinderen van 4-11 jaar betalen € 26. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 26 november 2011 tot en met 8 januari 2012 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.de