Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line speelt in op de wens van Nederlandse gasten om dicht bij huis in te schepen en biedt komend jaar 34 cruises van of naar Amsterdam en Rotterdam.

Totaal 29 van deze cruises zijn rondreizen, een stijging van 13 ten opzichte van 2011. Daarnaast maakt het ms Rotterdam in 2012 voor het eerst ook in de herfst en winter cruises naar zonnige bestemmingen vanuit Nederland, dankzij de keuze voor Rotterdam als vaste ‘thuishaven’.

Vier Holland America Line schepen komen in 2012 naar Nederland, waaronder het meest intieme schip ms Prinsendam (835 gasten) en ms Eurodam (2.104 gasten) uit de Signature-klasse, dat in 2008 door HKH Koningin Beatrix is gedoopt. Ms Ryndam (1.260 gasten) vertrekt vier keer uit Nederland, terwijl het vlaggenschip ms Rotterdam (1.404 gasten) Rotterdam als vaste thuisbasis krijgt en vanaf het voorjaar 2012 al haar cruises (12) vanuit de Maasstad zal starten.  

‘Er is een sterk stijgende belangstelling voor cruise-vakanties. Dan is niets comfortabeler dan dicht bij huis in te schepen, in plaats van naar een cruisehaven in het buitenland te moeten reizen. Dat bespaart de nodige reistijd en de eventuele kosten van een vliegticket’, zegt Nico Bleichrodt, Director of Sales van Holland America Line. ‘Gasten gaan in Amsterdam of Rotterdam aan boord, pakken hun koffers uit en de vakantie kan beginnen. Met deze uitbreiding in vertrekmogelijkheden en vaarroutes, is de moeilijkste beslissing welke cruise te kiezen’.  

Gevarieerde vaarschema’s voor elke vakantie
Holland America Line maakt volgend jaar negen, zevendaagse cruises naar de Noorse Fjorden, met keuze uit twee verschillende routes en drie schepen, te weten ms Rotterdam, ms Ryndam en ms Eurodam. Deze populaire reizen zijn een geweldige manier om de indrukwekkende natuur van de Noorse kust te ontdekken. Daarnaast biedt de cruisemaatschappij 13 bijzondere 10 tot 15-daagse cruises naar Noord-Europa, met onder meer een bezoek aan de Baltische Staten en St. Petersburg. Voor liefhebbers van zonnige bestemmingen zijn er negen vaarroutes vanuit Nederland naar de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden, variërend van 11 tot 21 dagen.  

Ontvlucht de koude winter met bijzondere routes vanuit Rotterdam
Voor overwinteraars, die de Nederlandse winter graag even ontvluchten, introduceert Holland America Line een 34-daagse cruise ‘Caribbean Odyssey’. Via de Canarische Eilanden en de Azoren vaart het ms Rotterdam over de Atlantische Oceaan naar de warme Carïbische wateren en bezoekt de voormalige Nederlandse Antillen en andere zonnige eilanden.

Reizigers die iets zeer bijzonders zoeken, kunnen inschepen aan boord van het ms Rotterdam voor een 90-daagse ‘Passage to the Far East’. De gasten maken een cruise naar de meest indrukwekkende landen en bestemmingen in de Middellandse Zee (Spanje, Griekenland), via het Suez-kanaal naar het Midden-Oosten (o.a. Dubai), via India en vervolgens naar het Verre Oosten, waar Indonesië uitvoerig wordt bezocht.
 
Cruisen biedt veel extra’s
Cruise-vakanties bieden veel toegevoegde waarde en zijn een comfortabele manier om de meest interessante plaatsen op de wereld te ontdekken. De elegante en middelgrote schepen van Holland America Line bieden ruime, mooi ingerichte staterooms en een meermalen onderscheiden keuken. Het ‘all-inclusive’ karakter laat gasten genieten van de vele faciliteiten aan boord, de keuze aan activiteiten en dagelijks entertainment. Met nagenoeg één bemanningslid voor elke twee gasten, is het serviceniveau en de gastvrijheid aan boord hoogstaand. Cruisen met de schepen van Holland America Line is een buitengewone manier van reizen en scoort steevast hoog op het gebied van klanttevredenheid.

De tarieven beginnen op € 749 per persoon, op basis van twee personen in een stateroom, voor een zevendaagse cruise naar de Noorse Fjorden.  

Meer informatie over het volledige programma aan cruises van en naar Amsterdam en Rotterdam, alsmede alle andere cruises van Holland America Line vindt u op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl