Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Paardrijden of ijszeilen tijdens de wintersport in Zuid-Tirol.  Roter Hahn specialist in vakantieboerderijen in Zuid-Tirol introduceert dit winterseizoen een winterprogramma boordevol activiteiten buiten de piste.

Zo bieden verschillende boerderijen begeleide paardrijtochten door de sneeuw. Actievelingen gaan schaatsen of wagen zich aan het ijszeilen op de Reschensee. Vanzelfsprekend komt ook de Tiroolse boerenkeuken aan bod. De activiteiten verschillen per boerderij.  

Door de sneeuw op de rug van een Haflinger
Deze betrouwbare paarden maken deel uit van het Zuid-Tiroolse culturele erfgoed. Het 'Steinerhof' in Pfelders is zo’n speciale paardrijboerderij, waar zowel beginners als ervaren rijders te paard genieten van het echte buitenleven. Naast galopperen in de sneeuw, kun je hier ook een sledetocht maken door de bossen, skiën of langlaufen. Stuk voor stuk unieke ervaringen.

Schaatsen en ijszeilen op de Reschensee
IJszeilen en kitesailing op de dichtgevroren meren Reschensee en Haidersee is iets heel speciaals. Van december tot maart is het ijs stevig genoeg voor deze sporten. Spectaculair is het zogenaamde ‘Parawin’ op ski’s of snowboard waarbij men wordt voortgetrokken door een parachute. Op familieboerderij de ‘Stecherhof' aan de rand van de Haidersee, in het hart van skiparadijs en langlaufgebied de Reschenpass, is een vakantie vol winterpret gegarandeerd. Op slechts 100 meter van de boerderij zijn perfecte pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off piste routes.

Honger gekregen van al dat avontuur?
Na een dagje in de buitenlucht gaat niks boven een après-ski of ‘Jause’ in een van de vele gezellige boerencafés. Zuid-Tirol staat bekend om de fijne traditionele keuken. De boerencafés hebben kwaliteitsvolle streekgebonden gerechten op het menu staan. Op veel Roter Hahn boerderijen kan je in de knusse Stube workshops volgen of genieten van specialiteiten van de boerderij zelf en de gastvrijheid van de boerin.

Roter Hahn is gespecialiseerd in boerderijvakanties in Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse  Alpen. Alle 1480 locaties zijn werkende boerderijen. Elk heeft zijn eigen specialiteit. Sommige zijn vooral gericht op vee en andere dieren, maar er zijn ook fruitteelt boerderijen of wijnboeren met prachtige wijngaarden op de hellingen van de zuidelijke Alpen. Naast gastronomie heeft Roter Hahn ook veel aandacht voor actieve vakanties en wellness thema’s. De gasten hebben alle mogelijkheden om met het leven op de boerderij kennis te maken en om de heerlijke zelfgemaakte producten te proeven, zoals melk, kaas, appelsap, brood, jam en nog veel meer. Daarnaast is de boerderij een goed uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. De boerderijen worden door gezinnen gerund en weten daardoor goed in te spelen op de wensen van hun gasten.

Consumenten vinden meer informatie op www.roterhahn.it