Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Dordt in Stoom, het grootste stoomevenement op het vaste land van Europa, laat van 1 tot en met 3 juni 2012 het stoomtijdperk in Dordrecht herleven.

Stoomschepen, stoomwalsen, stoomtractoren, stoommachines en stoomauto’s zorgen in het historische havengebied van Dordrecht voor een nostalgisch spektakel.

Stoomschepen
Vrijwel alle stoomschepen die in Nederland kunnen varen verzamelen zich in de Wolwevershaven en bij het Groothoofd. Op vrijdag 1 juni komen de stoomschepen binnen. ’s Avonds is er een vlootschouw, waarbij alle deelnemende stoomschepen zich presenteren aan het publiek. Op 2 en 3 juni verzorgen stoomschepen rondvaarten rond het Drierivierenpunt voor de stad. De grotere schepen zijn te bezichtigen op zaterdagavond, wanneer ze met honderden lampjes zijn verlicht.

Stoomrondje
Uniek tijdens het tweejaarlijkse evenement ‘Dordt in Stoom’ is het Stoomrondje. Nergens ter wereld is het mogelijk om van stoom-op-het-land, stoom-op-het-water en stoom-op-de-rails, gecombineerd in één attractiekaart, te genieten. Het Stoomrondje geeft toegang tot alle vervoermiddelen van het evenement, zoals de stoomtrein en historische autobussen. Het Stoomrondje wordt compleet met een bezoek aan de grote modelbouwshow.

Informatie en kaartverkoop
Voor meer informatie kunt u terecht op www.dordtinstoom.nl of via tel.: 0900 – 463 68 88. Het evenement is gratis toegankelijk. De attractiekaart ‘stoomrondje’ is tijdens het evenement op diverse locaties te verkrijgen en vooraf via de website www.dordtinstoom.nl.