Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Inzet op het gebied van innovatie bevestigd.  Jaarlijkse EC-lijst van de top 1000 bedrijven m.b.t. R&D investeringen gepubliceerd.  Met €326m aan investeringen in 2010 gaat Amadeus opnieuw aan kop in twee sectoren

In de overall ranking is Amadeus 11 plaatsen gestegen sinds 2010 en 22 plaatsen sinds 2005. 
Hoofddorp, 9 november 2011: Amadeus heeft wederom haar sector ranking behouden als een van de toonaangevende bedrijven in Europa die in Research & Development (R&D) investeren. Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerismebranche.

Het 2011 EU Industrial R&D Investment Scoreboard, een jaarlijks rapport van de EC, gaat in op de 1000 grootste bedrijven die in 2010 in R&D investeerden en rangschikt ze vervolgens naar aanleiding van het totaal geïnvesteerde bedrag.

Amadeus investeerde in 2010 €326 miljoen in onderzoek en ontwikkeling van technologieën voor de reisbranche  en handhaafde daarmee de volgende ranking:

Eerste plaats in Europa m.b.t. de totale R&D investering in de computerservice categorie
Nummer één in Europa m.b.t. de totale R&D investering op het gebied van reizen en toerisme

Amadeus is in het algemene overzicht met 11 plaatsen gestegen, van plaats 78 in 2010 naar plaats 67 van de 1000 bedrijven die in 2011 zijn gerangschikt.

Innovatie is één van de drijvende krachten achter de vooruitgang en groei van Amadeus, waardoor de technologie van het bedrijf een uitstekende concurrentiepositie in de markt heeft kunnen bereiken. Sinds 2004 heeft Amadeus meer dan €1,6 miljard geïnvesteerd, als gevolg van een consistent investeringsbeleid van ca.14,4% van de geconsolideerde omzet per jaar.

Jean-Paul Hamon, Executive Vice President, Development bij Amadeus en hoofd van de software ontwikkeling, zegt: “We zijn opnieuw erg blij dat onze investering in R&D is uitgelicht door de erkende studie van de Europese Commissie en we zijn zeer tevreden met onze top ranking in twee sectoren. We hebben een bewezen track record op het gebied van innovatie, met baanbrekende reisbranche producten en initiatieven. R&D blijft centraal staan in onze voortgang als grootschalige technologieleider.”

Amadeus heeft wereldwijd vijftien R&D centra (Nice, Londen, Sydney, Antwerpen, Aken, Frankfurt, Boston, Miami, Toronto, Straatsburg, Tucson, Bangalore, Bogota, Warschau en Bangkok), waar momenteel meer dan 4.000 mensen werkzaam zijn.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com.

Voor Amadeus Investor Relations centre, surf naar: www.investors.amadeus.com.