Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Al dertig jaar rijden eigenaren van oldtimer auto’s uit Nederland en België naar Scandinavië voor een ontspannen vakantie met gelijkgestemden.

De bestemmingen Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs IJsland zijn geselecteerd vanwege de nostalgische sfeer, de kalmte op de wegen, het landschap en de veiligheid van de veelal kostbare voertuigen. De deelnemers aan de gezamenlijke toertochten kunnen kiezen uit arrangementen van 5 tot en met 22 dagen. Scandinavian Oldtimer Tours presenteert alle mogelijkheden  tijdens de Vakantiebeurs 2012 in de stand van IJsland in hal 10.   
    
Nederland telt een grote, gedifferentieerde groep van meer dan tienduizend oldtimerbezitters. De meesten zijn aangesloten bij een club met een hang naar een speciaal  merk, of zelfs een type van een merk, en worden gekenmerkt door een hoog reüniegehalte. De rust die Scandinavië uitstraalt sluit naadloos aan op de belevingssfeer binnen deze clubs.

Finse autotrein
Noord-Europa heeft een overweldigende natuur, is ruim, dunbevolkt en dus uitermate geschikt voor toertochten met oldtimers. Een trip door het merengebied van het Deense Jutland is even goed mogelijk als de Noordkaap route. Wie naar Lapland wil reizen, kan deels gebruik maken van de Finse autotrein, die in de nacht de deelnemers vanuit Helsinki bijna duizend km noordwaarts brengt. Uiteraard kan die trip ook helemaal met de vertrouwde oud auto gereden worden. Een rit langs spectaculaire bergwegen en fjorden staat in het programma van Noorwegen.

Rust en relaxed
‘’In het gemoedelijke en vriendelijke Scandinavië is geen plaats voor massatoerisme’’, zegt Hans Vergouwe van Scandinavian Oldtimer Tours. ‘’Stille fjorden, bruisende watervallen, eindeloze hoogvlakten, ruige toppen, uitgestrekte bossen, visrijke meren, dromerige dalen, je vindt het hier allemaal. Kijk niet gek op als rendieren en elanden de rijbaan kruisen. De rust van het oude landschap en in de overnachtingslocaties dragen bij tot de charme van deze wijze van vakantievieren. Al die pracht is verbonden door mooie, goed onderhouden en stille wegen die de oldtimerrijders in staat stellen relaxed te sturen. Of soms juist in de verleiding brengen eens goed gas te geven’’, besluit Vergouwe met een knipoog.

Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs is de grootste consumentenbeurs ter wereld op gebied van vakanties en reizen. Thema in 2012 is ‘Een koffer vol ervaringen’. Bezoekers zien de nieuwste ontwikkelingen en trends, kunnen een schat aan ideeën opdoen bij exposanten vanuit alle werelddelen. Kroatië is het Gastland. Onder de naam ‘Hemd van je Lijf’ bundelt Naturisme Federatie Nederland alles op het gebied van naakt recreëren op een modern plein in hal 10. ‘OntmoetNL’ omvat de Nederlandse exposanten die het beste van zichzelf laten zien in prachtige individuele stands en op het Nederland Podium in hal 11.

'By Night'
Het groeiende segment Cruise- en Watersport doet er in hal 3 weer een schepje bovenop met een presentatie geheel in maritieme sfeer inclusief gezellig cruise-terras. Nieuw thema voor de vrijdagavond is ‘Vakantiebeurs by Night’, met sfeervolle fakkels bij de entree, windlichten, kaarsjes en waxinelichtjes, kortom, een event tot 21.00 uur met meer sfeer en elan dan ooit.

Kaarten met korting
Vakantiebeurs 2012: van woensdag 11 t/m zondag 15 januari. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 13 januari tot 21.00 uur. Voor entreekaarten in de voorverkoop met een aanzienlijke korting van 5,50 euro zie www.vakantiebeurs.nl.