Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wat maakt de National Geographic fotografen tot Masters of Photography? Zijn het de composities, de kleuren of het verhaal achter de foto’s? De foto van het Afghaanse meisje is wereldberoemd.

Maar waarom? Fotograaf Ton Hendriks gaat op zondag 11 december in op de drijfveren van de fotografen en plaatst de personen uit de foto’s in hun menselijke context. Masters of Photography is een tentoonstelling met werk van tien bekende topfotografen van National Geographic. De tentoonstelling is wegens groot succes verlengd en nog te zien t/m 8 januari 2012.

Ton Hendriks, zelf fotograaf van mensen, veelal in verre landen, heeft een voorliefde voor portretten en documentaire fotografie. Met zijn omvangrijke camera is hij een opvallende verschijning tijdens zijn reportages in het buitenland. Afgelopen jaar waren zijn foto’s in Volkenkunde te zien in de tentoonstelling ‘Straatkinderen wereldwijd’. Op zondag 11 december geeft hij op zijn geheel eigen wijze commentaar op de foto’s uit de tentoonstelling Masters of Photography – Iconen van National Geographic in Museum Volkenkunde. De aanleiding van deze tentoonstelling is de uitgave van de 10-delige boekenreeks Masters of Photography door National Geographic in samenwerking met Bruna en de Telegraaf.

Zondag 11 december, 14.00 uur: Ton Hendriks zoomt in op Masters of Photography.

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800            www.volkenkunde.nl