Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De European Universities Games zijn afgelopen zaterdag in Córdoba toegewezen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Dat betekent dat Rotterdam over drie jaar ongeveer 4000 studenten uit heel Europa kan verwelkomen.


Tijdens een bijeenkomst van de European University Sports Association (EUSA) in het Spaanse Córdoba, waar volgend jaar de eerste European Universities Games worden gehouden, won Rotterdam de tweestrijd van Wroclaw (Polen). Doorslaggevend bij de keuze van de EUSA waren het internationale karakter van de EUR en Rotterdam, de goede sportvoorzieningen in de stad en de ervaring met het organiseren van grote sportevenementen. Daarnaast wordt het evenement de sportieve afsluiter van het lustrumjaar 2013-2014 van de EUR, als de universiteit honderd jaar bestaat.

Van 4 tot en met 13 juli 2014 komen circa 4000 deelnemers en 1000 officials naar Rotterdam voor de European Universities Games, die om de twee jaar worden gehouden. Er wordt bij tien sporten gestreden om de medailles: basketbal, voetbal, futsal (zaalvoetbal), handbal, volleybal, badminton, tennis, tafeltennis, golf en roeien.

De EUR organiseert de European Universities Games samen met de gemeente Rotterdam, Studentensport Nederland en enkele andere partners. Naast de eigen sportfaciliteiten moeten in 2014 onder meer het Topsport Centrum bij De Kuip en het Excelsior-stadion worden gebruikt. Andere (beoogde) locaties zijn onder meer de Willem-Alexander Baan (de roeibaan die momenteel wordt aangelegd), Tennis Park Victoria en het nieuwe Golf Park Rotterdam in Overschie.

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"
item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"
debug="0"}http://www.booking.com/deal.nl.xml?aid=331045;label=dealfeed_head;tmpl=deal_rss;ufi=-2152403;lm=0;period=1;type=5{/kl_rssfeed}