Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na China en Noord-Korea krijgt ook Roemenië binnenkort zijn eigen toeristische route die in het teken van het communisme staat.

Meer dan twintig jaar na de val van Nicolae Ceauşescu heeft de Roemeense minister van Toerisme aangekondigd om een ‘Propagandaroute’ uit te zetten langs de plaatsen die een stempel hebben gedrukt op het leven van de ‘Conducator’ [de leider, red]. Volgens de minister wordt het initiatief onder meer gerechtvaardigd door het feit dat “de helft van de Roemenen naar de dictator terugverlangt, omdat zij vinden dat zij het onder hem beter hadden.”

“Zelfs na hun dood blijven dictators een grote aantrekkingskracht uitoefenen, maar democratische regeringen passen er wel voor op om niet in de spiraal van postume fascinatie terecht te komen”, meent commentator Sabina Fati in Romania Libera. Zij wijst ook op de hernieuwde aandacht voor dictaturen in andere landen zoals Duitsland of Servië, maar volgens haar “zijn die het gevolg van extreemlinks – zoals de verheerlijking van de Berlijnse Muur – of particuliere ondernemers – zoals de ‘Blauwe Trein’ van Tito”. “Toch is er in Spanje geen enkele minister te vinden die erover peinst om een toeristische route uit te zetten die langs de sporen van Franco leidt”, aldus Fati.