Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Varaždin legde onlangs beslag op de „Zilveren Bloem van Europa 2011“. Die werd uitgereikt op de «Entente Florale Europe – Gouden Bloem van Europa» in Rogaška Slatina in Slovenië.

Dit vormde de afsluitende manifestatie van een grote wedstrijd tussen Europese steden, waarin de stadsinrichting en de kwaliteit van leven voor de burgers werden beoordeeld. Eind juni dit jaar deed een twaalfkoppige internationale jury Varaždin aan en legde het volgens strenge criteria langs de meetlat.

Voor «Entente Florale Europe» hadden zich maar liefst 5.400 steden aangemeld. Varaždin bleef met elf andere steden over voor de laatste ronde. De Gouden Bloem werd dit jaar toegekend aan vijf steden, de Zilveren Bloem aan zes steden, waaronder Varaždin.

Het goud werd veroverd door de Belgische stad Veurne, Bad Langensalz in Duitsland, het Hongaarse Balatonfuered, Grado in Italië en Deventer in Nederland. Op het zilver werd beslag gelegd door het Oostenrijkse Neusiedl am See, Ath in België, het Tsjechische Broumov, Drogheda in Ierland, het Britse Tameside en de Kroatische vertegenwoordiger Varaždin. Ook aan kleinere plaatsen werden prijzen uitgereikt: goud voor het Oostenrijkse Rennweg am Katschberg en het Ierse Coolagown en zilver voor Smržice in Tsjechië, Wiesenburg in Duitsland, het Hongaarse Paloznak, Transacqua in Italië en Elburg in Nederland.

Doel van «Entente Florale Europe» is de verbetering van de kwaliteit van leven in verstedelijkte gebieden. De wedstrijd werd dertig jaar geleden opgestart door Groot-Brittannië en Frankrijk. Tot nu toe doen er twaalf landen aan mee. Kroatië is sinds 2003 lid van dit verband. De wedstrijd is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze voor de inrichting van steden en kleinere plaatsen.

Bureau voor Toerisme van de regio Varaždin
www.turizam-vzz.hr


Bureau voor Toerisme van de stad Varaždin
www.tourism-varazdin.hr


Entente Florale Europe - AEFP
www.entente-florale.eu.