Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) heeft een rijke en verrassende collectie buitenlandse kunst in zijn bezit. Onder die buitenlanders zijn de Nederlanders het best vertegenwoordigd.

Niet alleen de verzameling Hollandse meesters als Frans Hals en Rembrandt vormt een uitgelezen ensemble, ook de collectie Nederlandse kunst uit de negentiende en twintigste eeuw is met meer dan 200 werken op zijn minst indrukwekkend.
 

Voor de tentoonstelling De Modernen. Kunst uit Nederland zijn zo’n zestig schilderijen, aquarellen en tekeningen uit de voorbije twee eeuwen geselecteerd. Elk kunstwerk heeft zijn eigen geschiedenis en samen vertellen de werken drie parallelle verhalen: over de geschiedenis van de moderne kunst in Nederland, over de relaties en contacten op artistiek gebied tussen Nederland en België, en over het ontstaan van de verzameling Nederlandse moderne kunst in het Koninklijk Museum.
 

De tentoonstelling De Modernen. Kunst uit Nederland loopt van 28 januari tot 19 augustus 2012 in de Koningin Fabiolazaal Antwerpen. Voor deze gelegenheid zijn werken bijeengebracht van onder meer Lawrence Alma-Tadema, George Hendrik Breitner, Vincent van Gogh, Kees van Dongen, Carel Willink en Karel Appel.
 

Het KMSKA is gesloten voor renovatie, maar dank zij een uitzonderlijke samenwerking met de provincie Antwerpen blijft de collectie moderne meesters toegankelijk in de Koningin Fabiolazaal. Onder de titel De Modernen komen er geregeld nieuwe presentaties, die steeds een ander licht werpen op deze deelcollectie van het museum.
 

PRAKTISCH
Van 28 januari tot 19 augustus 2012
Locatie: Koningin Fabiolazaal, Jezusstraat 28, 2000 Antwerpen
Dinsdag tot zondag: 10 – 17 uur, zaterdag 10 – 18 uur
Gesloten: maandagen, 17 mei
De Koningin Fabiolazaal is toegankelijk voor andersvaliden.

PRIJZEN
€ 4 / € 3 / € 1

RONDLEIDINGEN
+32 (0)3 242 04 16 -

Info:www.kmska.be