Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De afname van het aantal Belgische verblijfsgasten in Zuid-Holland, in relatie tot de landelijke cijfers, blijkt over de periode januari t/m juli 2011 nog sterker te zijn dan in het eerste kwartaal van 2011. Dit blijkt uit statistieken van het CBS.

Terwijl er voor Zuid-Holland een daling is van 7%, is er in Nederland sprake van een groei van 7%. Voor heel 2010 stond België als herkomstland met 177.000 verblijfsgasten op de derde plaats. De landelijke groei heeft zich vooral gemanifesteerd in de provincies Zeeland (22%) en Noord-Brabant (11%). Maar ook de provincie Noord-Holland zag in 2011 nog altijd een toename in het aantal Belgische verblijfsgasten met 4%.

Minder Franse gasten
Er zijn in de eerste twee kwartalen van 2011 minder Fransen naar Nederland gekomen (-4%). Zuid-Holland is echter meer dan gemiddeld getroffen; in onze provincie werden in de eerste zeven maanden van dit jaar 16% minder Franse verblijfsgasten geteld dan in dezelfde periode van 2010.

Zuid-Holland populair bij Spanjaarden
Goed nieuws is dat de Spanjaarden onze provincie steeds beter weten te vinden voor een verblijf. Dit resulteert in een toename van 29% tegen een afname landelijk met 1%. De toename van de Spaanse verblijfsgasten is onvoldoende om de afname van de verblijfsgasten uit andere landen te compenseren. Het totaal aantal buitenlandse verblijfsgasten in Zuid-Holland is namelijk met 1% gedaald in de maanden januari t/m juli 2011, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor heel Nederland is er juist een groei te constateren van 5%.

Naar verwachting zullen voor heel 2011 iets minder dan 1,4 miljoen buitenlandse gasten in Zuid-Holland overnachten.