Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het totaal aantal bezoekers aan attracties en musea in Zuid-Holland zal voor 2011 naar verwachting op hetzelfde peil liggen als het jaar daarvoor. Er zijn echter grote verschillen tussen de individuele musea en attracties.

Dit is het algemene beeld uit de cijfers van de tussentijdse meting van bezoekersaantallen in Zuid-Holland. Het ZHBT heeft dit najaar de attracties en musea gevraagd naar een prognose voor heel 2011. In april 2012 worden de definitieve bezoekcijfers voor 2011 gepubliceerd.

Stijgers en dalers
De grootste dalers en stijgers zijn vooral onder de categorie musea te vinden. In de meeste gevallen ligt de oorzaak in een verbouwing in 2010 of 2011, zoals bij museum Nusantara die in 2011 een verdubbeling van hun bezoekersaantallen ziet ten opzichte van het voorgaande jaar. Door de grootscheepse renovatie dit jaar is het bezoek aan museum Lambert van Meerten fors afgenomen (-77%). Fort Wierickerschans en Kasteel Duivenvoorde zien hun bezoekersaantallen sterk afnemen als gevolg van een beperking in de openingstelling. Bij de laatste speelde bovendien mee dat 2010 een jubileumjaar was, waardoor het kasteel in dat jaar extra veel bezoekers kreeg. Vanwege twee grote tentoonstellingen in 2011 verwacht museum De Lakenhal dit jaar een verdubbeling van het aantal bezoekers.

Prognose bezoekcijfers 2011