Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Muts op, wanten aan en sjaal om? Dan ben je deze kerstvakantie klaar voor een bezoek aan Volkenkunde! Op het buitenterrein worden demonstraties ‘ijssculpturen maken’ gegeven en natuurlijk mag je ook zelf een prachtig beeldwerk uit het ijs hakken.

Na zo’n bibberkoude onderneming is het heerlijk om binnen lekker warm te worden tijdens het luisteren naar een spannend Groenlands verhaal. Hoe het is om zelf op de Noordpool te wonen, kun je in het laatste weekend van de vakantie te weten komen. Dan is er een schoolklas uit Groenland op bezoek. En na de workshop Afrikaanse dans ben je vast en zeker weer helemaal opgewarmd om in de buitententoonstelling Op Expeditie te gaan!
 

Op Expeditie
Afrika, Azië of de Noordpool: in Volkenkunde kun je alle kanten op! Met behulp van de survivalgids in de expeditiekisten, een speurtocht door de zaal of al meeswingend tijdens de dansworkshops maak je kennis met deze verre continenten. Check eerst of je zelf geschikt bent om op expeditie te gaan door de quiz in een van de kisten te doen. Ook al krijg je het advies om maar liever thuis te blijven, je kan altijd op de foto te midden van een stel stoere avonturiers! In een familielezing op Tweede Kerstdag vertelt Myra de Rooij over haar eigen spannende expeditie in Nepal, bijzondere ontmoetingen en avonturen tijdens het bergenbeklimmen.

Meet & Greet met Groenlandse kinderen
Benieuwd hoe het is om in de kou te leven? Op zaterdag 7 en zondag 8 januari heeft het museum een aantal Groenlandse kinderen op bezoek. Zij vertellen er graag alles over: over voetballen op het ijs en hun sledehonden.  De aanleiding van hun komst naar Leiden is een samenwerkingsproject dat conservator Arctische gebieden, Cunera Buijs, drie jaar geleden begon met een school uit Kulusuk, Oost-Groenland. Kinderen van die school hebben kunstvoorwerpen gemaakt die ze nu komen tentoonstellen in het museum. Hun werk is tijdens de hele kerstvakantie in het museum te bewonderen. Een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met kinderen uit een hele andere cultuur!

Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl