Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ontdek het mooiste van Alaska-Yukon in 2012. Holland America Line combineert gletsjer-cruising met wildlife-tours aan land in 17 verschillende CruiseTours. Holland America Line laat het beste van Alaska en Yukon zien tijdens 17 verschillende CruiseTours voor 2012.

Van adembenemende gletsjer-panorama’s in het Glacier National Park tot de ruige natuur van Denali National Park of het Klondike Gold Rush gebied in Yukon, Holland America Line neemt haar gasten mee in alle facetten van de rijke natuur van Alaska (Verenigde Staten) en Yukon (Canada). De reizen bestaan uit twee delen, een cruise en een rondreis over land.

De CruiseTours variëren van 10 tot 20 dagen en maken, afhankelijk van de totale lengte van de reis, een drie-, vier- of zevendaagse cruise via de Inside Passage. Eén van de hoogtepunten tijdens het tourgedeelte is een tweedaags bezoek aan Denali National Park, met het vele wild (grizzly beren, elanden, caribou’s) en spectaculair landschap. De CruiseTours zijn zo samengesteld dat alle hoogtepunten van Alaska’s wildernis, het dierenleven, de oorspronkelijke cultuur en de historie aan bod komen. Zes rondreizen bezoeken ook Canada’s Yukon Territory met de herinneringen aan de goudkoorts in Klondike Gold Rush en bijzondere nationale parken, zoals Kluane National Park en Tombstone Park. De CruiseTours worden aangeboden van mei tot en met september.

‘Holland America Line heeft een lange ervaring in reizen naar Alaska, volgend jaar precies 65 jaar’, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Onze CruiseTours zijn zo samengesteld dat zij het beste van twee werelden combineren: een cruise en een rondreis over land. Reizen naar Alaska was nooit zo toegankelijk en indrukwekkend.’

Sommige CruiseTours beginnen met de cruise en maken aansluitend de rondreis, andere reizen starten met de tour in Alaska en sluiten af met een cruise. Voor beide opties zijn er veel mogelijkheden in routes, het aantal dagen en de vertrekdata. Zo kiest één voor een rustige start van de vakantie aan boord van een elegant Holland America Line cruiseschip, een ander maakt liever juist na afloop van de rondreis door Alaska een ontspannen cruise.

Typerend voor de Holland America Line cruise-ervaring, is dat op de meeste CruiseTours en cruises speciaal opgeleide tolken en Alaska-gidsen aanwezig zijn. Daarnaast verstrekken de National Park rangers veel informatie en verzorgen begeleide tours in Glacier Bay National Park.

Tijdens een CruiseTour hebben gasten de keuze uit een breed programma van excursies, op het water of aan wal. Zoals wandeltochten, hondesleerijden, vliegvissen, raften, gletsjertochten per helikopter en vele historische en culturele tours.  

In 2012 maakt Holland America Line zes Yukon (10 tot 20 dagen) en Denali CruiseTours en acht Denali CruiseTours van 11 tot 14 dagen. De meeste reisschema’s hebben twee dagen in Denali, inclusief een dagtour in de wildernis en veel momenten om grizzly beren, elanden, caribou’s en wolven te zien. De Expeditie CruiseTours (van 12 tot 14 dagen) nemen de gast mee in een ‘Wildlife’-ervaring met bijzondere tochten en volop kansen om wild te spotten. Ook zijn er mogelijkheden om het schiereiland van Kenai en de ‘backcountry’ van Denali National Park te ontdekken.  

De reis op het vaste land gaat onder meer met Holland America Line’s eigen McKinley Explorer treinen, voorzien van een panoramisch glasdak voor prachtig uitzicht, evenals comfortabele stoelen, allen in de rijrichting geplaatst. Daarnaast wordt ook gereisd per moderne touringcar, voorzien van ruime lederen stoelen, veel beenruimte en plaats voor maximaal 44 passagiers.

De Holland America Line CruiseTours zijn er vanaf € 899 per persoon voor een 10-daagse reis. Daarnaast biedt Holland America Line ook Alaska cruises (zonder rondreis), deze zijn er vanaf € 549 per persoon.

Meer informatie over alle cruises en Alaska CruiseTours van Holland America Line, de schepen en tarieven is te vinden op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.

Over Holland America Line, een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL and CUK)

Holland America Line is een toonaangevende cruisemaatschappij met een vloot van 15 middelgrote schepen. Jaarlijks verzorgt Holland America Line rond de 500 cruises, doet 354 havens aan en bezoekt 98 landen. De veelzijdigheid in het aanbod is groot. Holland America Line heeft cruises in alle continenten, met een duur variërend van 2 tot 110 dagen.

 

In het voorjaar van 2011 is Holland America Line onderscheiden met de Zoover Award ‘Beste Cruise Aanbieder’. Meer dan 100.000 Nederlandse reizigers hebben hun stem uitgebracht. Holland America Line scoorde een waardering van 8,4 op een schaal van 1-10.

 

Op alle schepen van Holland America Line zijn hoogstaande services en faciliteiten onder de naam Signature of Excellence geïntroduceerd. Met dit programma is een totale investering gemoeid van $ 565 miljoen. Aan boord vindt de gast onder meer het Culinary Arts Center, dit is een showkeuken waar meer dan 60 internationale chef-koks en culinaire experts kookdemonstraties en kookworkshops voor de gasten verzorgen. Andere elementen van Signature of Excellence zijn bijvoorbeeld het Explorations Café in samenwerking met The New York Times en de Digital Workshop met Windows.

 

World's Leading Cruise Lines

Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines. Tot deze alliantie behoren ook: Carnival Cruise Lines, Cunard Line, Princess Cruises, Costa Cruises en Seabourn. www.worldsleadingcruiselines.com.