Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanwege de groeiende interesse in Barbados op de Nederlandse markt, staat Barbados na een paar jaar van afwezigheid weer op de vakantiebeurs in 2012.

Barbados heeft een groei meegemaakt van 9,2% op de Nederlandse markt ten opzichte van vorig jaar. Gezien de huidige marktomstandigheden een zeer goed resultaat. In heel Europa doet Barbados het trouwens erg goed, in Italië en Frankrijk bijvoorbeeld bedraagt de groei 11,2% en 28,1%.

Mede dankzij deze groei kregen ook steeds meer touroperators interesse in Barbados. In 2011 zijn er drie touroperators bijgekomen, namelijk FOX Vakanties, Q-International en Silverjet. Met deze drie touroperators aan het lijstje aanbieders toegevoegd zijn er nu in totaal twaalf Nederlandse touroperators die Barbados aanbieden.

Dat Barbados steeds populairder wordt in Nederland komt niet alleen door het pachtige eiland zelf. Barbados wordt namelijk sinds begin dit jaar ook vertegenwoordigd op de Nederlandse sociale media kanalen. Het verkeersbureau van Barbados is actief op de sociale netwerken Facebook en Twitter. Op allebei de netwerken worden fans en volgers op de hoogte gehouden van actueel nieuws, leuke weetjes en aanbiedingen.

De groeiende interesse heeft ervoor gezorgd dat Barbados in januari 2012 weer aanwezig is op de vakantiebeurs met een stand in de zogeheten ‘Caribbean Village’. Bezoekers kunnen hier terecht voor praktische informatie, voor al hun vragen en ook voor de nieuwe Nederlandstalige brochure. Dit is de eerste Nederlandstalige brochure van Barbados met de belangrijkste ins & outs en geeft alvast een goed beeld van Barbados.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl of www.visitbarbados.be.

Over Barbados:
Barbados is het meest oostelijk gelegen eiland in de Caribbean. Al sinds 1966 onafhankelijk van Engeland, weet het zich uitstekend op zelfstandige wijze te bedruipen. Hoewel authentiek en zeer Caribisch, is Barbados het enige land in het Caribisch gebied en Latijns Amerika dat volgens de VN ontwikkelings-organisatie UNDP behoort tot de landen met een ‘zeer hoge ontwikkelings-standaard’. Het is dan ook overal veilig en comfortabel en de bevolking is vriendelijk en relaxed. Dank zij de ligging buiten de orkaan zone wordt het eiland gespaard voor verwoestende orkanen. Een Caribisch paradijs dus, met droomstranden aan de Caribische Zee en een spectaculaire ruige kust aan de Atlantische oceaan. Een mooi binnenland, een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten, top restaurants, veel cultuur en goede uitgaansgelegenheden zorgen er voor dat het eiland meer biedt dan zon en zee. Niet voor niets weten ‘the rich and famous’ dit eiland te vinden, top hotels zijn hier goed vertegenwoordigd. Maar ook privé en budget accommodaties zijn van goede kwaliteit. Barbados biedt ‘value for money’!

Er zijn diverse dagelijkse en snelle verbindingen vanuit Amsterdam via Londen Gatwick naar de hoofdstad Bridgetown met British Airways enVirgin Atlantic. Vanuit Frankrfurt vliegt Condor twee keer per week naar Barbados.