Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vanaf 1 juni 2012 verbindt Brussels Airlines de Europese hoofdstad met New York. Brussels Airlines zal vanaf dan dagelijks koers zetten naar New York JFK Airport met compleet vernieuwde Airbus A 330 vliegtuigen.

Het is de eerste eigen lijnverbinding van Brussels Airlines naar de States sinds het ontstaan van de luchtvaartmaatschappij in 2002. De ticketverkoop voor de lijndienst tussen Brussels Brussels Airport en New York JFK wordt vandaag gelanceerd.

1 juni 2012 wordt een historische dag in de geschiedenis van Brussels Airlines. Met de lancering die dag van een lijndienst tussen Brussels Airport en New York brengt Brussels Airlines de Belgische luchtvaart na een onderbreking van tien jaar terug naar de States.
Brussels Airlines zal elke dag een ochtendvlucht verzorgen naar New York (JFK) en aan nachtvlucht vanuit New York naar Brussel. De vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 330-300 of A 330-200 toestellen. De vliegtuigen zullen uitgerust zijn met een splinternieuwe business en economy class cabine (volledig flat bed in business en ergonomische economy zetels, laatste nieuwe individuele „in-flight entertainment‟ technology in business en economy, ...) die een zeer comfortabele vliegtuigreis garandeert. Méér details over deze nieuwe kabine worden binnenkort bekendgemaakt. Ter gelegenheid van de lancering zijn er speciale promotietarieven vanaf 399 euro alle taksen en servicekosten inbegrepen.
“We zijn bijzonder verheugd dat we New York, de belangrijkste langeafstandsbestemming voor de Belgische reismarkt, zélf kunnen bedienen vanaf volgende lente”, zegt Brussels Airlines CO CEO Bernard Gustin. “We investeren niet alleen in een eigen vluchtverbinding naar de States, dankzij een compleet nieuwe kabine, bieden we meer dan ooit een state of the art product aan onze passagiers aan.”

Uurregeling
De vlucht vertrekt ‟s ochtends vanuit Brussels Airport en komt aan in de States kort na het middaguur. Het vertrek in New York is voorzien in de vooravond en de aankomst in Brussel is de dag daarop ‟s ochtends. De New York vlucht sluit dankzij deze uuregeling vlot aan op de Europese en Afrikaanse vluchten van Brussels Airlines zodat tientallen bestemmingen in Europa en Afrika mits een korte overstap in Brussels Airport perfect connecteren met deze transatlantische route. Brussels Airlines zal in New York JFK opereren vanuit Terminal 1. In Brussels Airport vertrekt het toestel vanuit de exclusieve Brussels Airlines long haul terminal (“T zone”).

Vertrek Aankomst (Lokale Tijd LT)
Brussel - New York 10u20 12u35
New York - Brussel 17u15 06u25


Tijdens de vlucht kunnen passagiers genieten van de typisch Belgische gastvrijheid van de meertalige Brussels Airlines crew en ook van een uitstekend gastronomisch aanbod.
Passagiers die met Brussels Airlines reizen naar New York kunnen op elke vlucht Miles & More getrouwheidsmijlen sparen of uitgeven. Tickets zijn te koop via internet of de reisagent. Brussels Airlines staat ook open voor samenwerking met bedrijven, tour operators en organisatoren van groepsreizen of incentives.
* * *
Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 47 vliegtuigen en ruim 3300 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 60 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.
Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319/A320 bied el Ai line zo el een ech b ine cl p od c (“b.b ine ”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) l een lo f e p od c (“b.ligh economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod o den de p gie ve elkomd in een “ ine ” en “Economy” kl e. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd.
Naast de 21 bestemmingen in Afrika biedt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika.
Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.