Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Japanse inkomend toerisme dat een vrije val maakte als gevolg van de tsunami in maart, hoopt op de Vakantiebeurs weer veel goodwill te kweken onder Nederlandse reizigers.

Na de ramp en de desastreuze gevolgen voor de kerncentrale in Fukushima, kelderde het toerisme met vele tientallen procenten per maand. In januari en februari werden nog lichte stijgingen genoteerd van 4,8 en 0,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. De belangstelling zakte in maart, april en mei dramatisch tussen 50 en 58 procent per maand. Iets minder slecht ging het in juni met een nog steeds zeer forse daling van 31 procent. Met Japanse rijstwijn, sake, en rijstcrackers in de stand laten de Japanners de bezoekers van de Vakantiebeurs, van 11 tot en met 15 januari, alvast iets proeven van de geneugten van het land van de rijzende zon.   

In de stand in hal 1 is het land vertegenwoordigd door ambassadepersoneel dat zij aan zij staat met de toeristische experts van de vijf Japanse touroperators Tozai Travel, HIS, Nippon Expres, JTB en Kinutsu.

Snufje Shogun
Toeristisch heeft Japan zeer veel te bieden. Allereerst natuurlijk Tokio, de moderne metropool met hier en daar nog een snufje sfeer uit de periode van de Shogun. De traditionele cultuur is ook sterk terug te vinden in  oude steden als Kyoto en Nara. Wat betreft landschappelijke uitstraling trekt het Fuji gebergte natuurlijk de meeste belangstelling. Bekend en veel bezocht zijn de unieke dorpjes als Shirakawae, de geneeskrachtige heet water bronnen in Hakone en ook het typische Japanse eten en de enorme gastvrijheid zijn grote trekpleisters voor buitenlandse bezoekers.

Pakketreizen
Op de Vakantiebeurs introduceren de Japanse exposanten vele variaties aan pakketreizen in verschillende prijsklassen. Zo kunnen toeristen in traditionele herbergen slapen, uitgebreid kennis maken met tal van aspecten van de Japanse cultuur of een skireis boeken naar Nagano. Uitermate populair zijn reizen naar het  themapark 'Huis ten Bosch', een getrouwe replica van een Nederlands dorp op Dejima bij Nagasaki met replica's van beroemde Nederlandse gebouwen.

Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs is de grootste consumentenbeurs ter wereld op gebied van vakanties en reizen. Thema in 2012 is 'Een koffer vol ervaringen'  Bezoekers vinden er de nieuwste trends met persoonlijke informatie van vakantie-experts uit alle werelddelen. Kroatië is het Gastland, een status die impliceert dat alle toeristische troeven van deze aangename bestemming in een opvallende, informatieve en feestelijke setting worden gepresenteerd.