Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Aftrap van nieuwe promotiecampagne voor 2012: “Soulfood Serbia”.  Servië zal tijdens de aankomende Vakantiebeurs de nieuwe promotiecampagne “Soulfood Serbia” aan het publiek presenteren.

Onder dit motto zijn er een aantal nieuwe reisproducten ontwikkeld waarin de gastronomie van Servië en haar verbondenheid met de Servische cultuur centraal staan. Recent zijn hierover een nieuwe brochure en video verschenen.

Culinaire rondreizen
Het Nationaal Bureau voor Toerisme en inbound touroperator Glob Metropoliten Tours hebben kun krachten gebundeld en samen presenteren zij een nieuwe serie van culinaire rondreizen, waarin men kennis maakt met de specialiteiten van de verschillende regio’s in Servië. Er zijn onder andere reisprogramma’s naar het noorden van Servië wat bekend staat om haar culinaire hoogstandjes, en het oosten en zuiden van Servië met zijn meer traditionele gerechten. Ieder programma wordt begeleid door een gastronomie- en wijnexpert en een lokale gids. De 5-daagse reizen voeren tevens langs de belangrijkste cultuur-historische bezienswaardigheden van het land.

Kookworkshops
Tijdens de reis zal men tevens zelf Servische gerechten bereiden. De reisprogramma’s omvatten workshops voor het maken van traditionele vleesgerechten, het maken van kaas en gebakjes en het koken met kruiden. Daarnaast gaat men een dag vissen op de Donau waarbij met de gevangen vis een traditionele vissoep wordt bereid. De reisprogramma’s zijn dan ook een bijzondere manier om de traditionele Servische gastvrijheid en cultuur van dichtbij te ervaren en te proeven.

Servische gastvrijheid op de Vakantiebeurs
Tijdens de Vakantiebeurs van 11 t/m 15 januari a.s. zal de aftrap gegeven worden voor de nieuwe promotiecampagne “Soulfood Serbia”. Bezoekers kunnen iedere dag van 14.30 tot 15.30 zelf Servische gerechten en wijnen proeven op de stand van Servië (stand B.020 in hal 10). Op zaterdag 14 januari zal dit geheel opgeluisterd worden door een optreden van de Servische folkloregroep KUD Sveti Nikola om 11.30 uur en om 14.30 uur.

Daarnaast zijn er dagelijks om 11.00 uur en om 14.00 uur presentaties op de stand voor het publiek, waarbij bezoekers kennis kunnen maken het het toeristische aanbod van Servië.

Voor de pers en reisindustrie organiseert het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië een aparte bijeenkomst op dinsdag 10 januari 2012 om 13.30 (stand B.020 in hal 10) om het nieuwe aanbod te presenteren.