Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ouders steeds minder terughoudend bij keuze voor avontuurlijke verre reizen met kids. Steeds meer ouders kiezen voor een avontuurlijke verre vakantie met het hele gezin. Ouders zijn minder terughoudend en durven steeds meer aan met hun kinderen.

Dit constateert Baobab Reizen die op deze ontwikkeling inspeelt en het vakantieaanbod 2012 uitbreidt met een aantal nieuwe familiereizen. Tegelijkertijd groeit ook de vraag naar single parent reizen voor alleenstaande ouders met kinderen.

Totaal heeft Baobab 21 verschillende familiereizen en 18 ‘single parent’ reizen met bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Midden Amerika. Nieuw komende zomer zijn reizen naar Maleisië en de Verenigde Staten. Alle familiereizen zijn zo samengesteld dat zowel de ouders als de kinderen kunnen genieten. Daarom ligt het reistempo lager dan bij de andere groepsrondreizen. Ook selecteert Baobab waar mogelijk een accommodatie met zwembad, omdat kinderen dit belangrijk vinden. Bij de keuze van het vervoer ter plaatse wordt eveneens rekening gehouden met de kids. Voor kinderen tot en met 15 jaar biedt Baobab een gereduceerde prijs.

De Verenigde Staten en Maleisië zijn de nieuwe bestemmingen voor familiereizen van Baobab. Tijdens de 21-daagse reis over het vaste land van Maleisië worden onder meer Kuala Lumpur, de Taman Negara, Malakka, de Camoron Highlands, Penang en Lake Kenyir bezocht. De reis wordt afgesloten met een aantal dagen in de badplaats Cherating.

Ook tijdens familiereizen laat Baobab haar zo kenmerkende ‘Fair weg’ filosofie terugkeren. Zo wordt in Maleisië een bezoek gebracht aan het orang oetan eiland Bukit Merah. Hier worden mensenapen uit Borneo opgevangen en verzorgd. In Penang laat Baobab de ouders en kinderen van dichtbij met de lokale bevolking kennismaken en wordt een nachtje bij de mensen thuis gelogeerd. Een ander ‘Fair weg’ element is een bezoek aan het olifantenopvangcentrum in Lake Kenyir. De kinderen mogen de verzorgers helpen bij het wassen en voeren van de dieren. Voor veel kinderen een hoogtepunt van de reis.

Baobab Reizen is ook dit jaar genomineerd voor de award Kids Vakantieaanbieder van het Jaar in de categorieën Verre Vakanties en Eenouder Gezinnen.

Het totale reisaanbod van Baobab voor 2012 telt meer dan 90 verschillende reisroutes. Behalve veel keus in bestemmingen, biedt Baobab rondreizen voor verschillende doelgroepen, zoals singlereizen, familiereizen en single-parent reizen. Alle reizen, compleet met uitvoerige beschrijvingen en routekaarten zijn te vinden op www.baobab.nl.

Over Baobab Reizen:
De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Jaarlijks organiseert Baobab Reizen meer dan 90 verschillende avontuurlijke groepsreizen langs bijzondere reisroutes in Afrika, Azië, Europa, Noord- en Latijns Amerika. Baobab biedt groepsreizen, met speciale vertrekdata voor singles, families en single parents. Een aantal groepsreizen worden gepland rond een speciaal thema, of kunnen worden verlengd met een Fair Travel & Work verlengingspakket.

Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:

1.     Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met
lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken.

2.     Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine,
lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp.

3.     100% compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders.

4.     Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden.

Zie voor meer informatie www.Baobab.nl