Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

'Hoe deelt u uw reiservaringen?' Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center gesteld in een telefonisch onderzoek aan 650 reizigers. 78% gaf aan belevenissen en reiservaringen te delen middels internet.

De overige 22% van de respondenten deelt reiservaringen offline, oftewel mondeling, met vrienden, familie of kennissen. De meest gebruikte internetkanalen zijn Reisblogs (28%), vakantiebeoordelingssites (23%), websites in eigen beheer (19%), internetfora (16%) en social media kanalen (14%).

Hoewel het gebruik van social media de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen wordt het nog relatief weinig ingezet als reiservaringsplatform. Opmerkelijk is dat het onderzoek aantoont dat voornamelijk positieve ervaringen blijken te ontbreken op social media kanalen. Maar liefst 81% geeft aan zijn/haar beklag te doen via social media en dat terwijl maar 19% aangeeft positieve berichten te plaatsen. Daar waar Reisblogs het platform zijn voor positieve reiservaringen en belevenissen, worden de social media kanalen als Twitter en Facebook volgens het onderzoek het meest ingezet bij negatieve ervaringen met de reisorganisatie, accommodatie of luchtvaartmaatschappij. Echter, de impact van deze ontwikkeling moet volgens Remi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center, niet worden onderschat. 'Als de social media gebruikers een groot aanzien genieten, dan wordt er veel waarde gehecht aan hun oordeel, dit blijkt uit de onderzoeksresultaten. Om deze reden is het voor World Ticket Center zeer belangrijk om actief te zijn op social media kanalen. Op deze manier kan er altijd direct worden geanticipeerd op negatieve berichten, kunnen eventuele problemen snel worden opgelost en kan er een extra stukje service worden verleend. Middels onze social media willen wij de klant optimaal bedienen.', aldus Remi Wouters.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de marktleiders op het gebied van vliegreizen. Naast wereldwijde vliegtickets biedt World Ticket Center hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center heeft diverse prestigieuze prijzen op haar naam staan, waaronder de Zoover Award voor beste vliegticketsite, de Travelution Award voor beste reiswebsite en de Qantas Iron Boomerang Award voor beste reisorganisatie voor reizen naar Australië.

World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.