Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht passeert komend kerstweekend de grens van 300.000 bezoekers. De prognose is dat het museum aan het eind van het jaar, mede dankzij het traditioneel drukbezochte Winter Station, uit zal komen op 315.000 bezoekers.

Vorig jaar beleefde Het Spoorwegmuseum een topjaar dankzij de grote tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’, toen bezochten ruim 350.000 personen Het Spoorwegmuseum. In 2009 beleef de teller staan op 301.000 bezoekers. Sinds de opening van Het Spoorwegmuseum in 1927 hebben al meer dan 8 miljoen mensen Het Spoorwegmuseum bezocht.

Evenementen goed bezocht
Het best bezochte evenement van Het Spoorwegmuseum was ook dit jaar het Thomas Weekend. In vier dagen tijd passeerden bijna 23.000 bezoekers de kassa voor een ontmoeting met het populaire kindertreintje. Een goede tweede was het modelspoorevenement On TraXS! dat ruim 13.000 geïnteresseerden trok. Ook in de zomermaanden was Het Spoorwegmuseum in trek, in juli en augustus bezochten bijna 70.000 bezoekers Het Spoorwegmuseum. Ook komend jaar staan de publiekstrekkers weer op de agenda:
2 t/m 4 maart 2012 On TraXS!
17 t/m 20 mei 2012 Thomas Weekend


Een nieuwe cultuurattractie in 2012
In oktober 2012 opent Het Spoorwegmuseum een nieuwe cultuurattractie: De Vuurproef. Deze nieuwe ‘wereld’ vertelt het verhaal van de spoorgeschiedenis door de jaren heen en zal de bezoekers een spectaculaire treinbeleving bieden.


Tentoonstellingen
Het jaar 2012 staat het tentoonstellingsjaar bij Het Spoorwegmuseum in het teken van het thema ‘kunst’. Op 21 maart opent spray art kunstenaar Hugo Kaagman de tentoonstelling ‘Stencil Station’. Naast een expositie van zijn werk zal hij ook een aantal museumobjecten met sjabloon en spuitbus transformeren in echte kunstwerken. In het najaar volgen tentoonstellingen van kunstenaar Willem van Genk en illustrator en affichekunstenaar Frans Mettes.