Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amerikaanse steden scoren hoog in de top 12 van World’s Best Street Food. Dat bleek uit een onderzoeksrapport dat onlangs door U.S. News & World Report bekend werd gemaakt.

Het rapport meldde onder andere dat Portland voor de tweede keer de eerste plaats bemachtigde. Los Angeles eindigde op een mooie 6e plaats en Philadelphia nam de 11e positie in. Steeds meer steden in Amerika zitten in de lift als het gaat om culinaire topbestemmingen.  Meer info in seeamerica.nl

Portland, Oregon opnieuw nr.1 positie
Portland is net als vorig jaar geëindigd op de eerste plaats. De bruisende stad barst van de vele eettentjes op straat. De managers van Portland’s eettentjes doen hun uiterste best om een breed assortiment aan gerechten aan te bieden op een efficiënte en rendabele manier. Het is de diversiteit van de gerechten, de prijs en de vriendelijkheid van zowel de verkopers als de fijnproevers die maken dat Portland op een welverdiende eerste plaats eindigt.


Los Angeles culinaire streetrace
Op de 6e plaats eindigde Los Angeles. Nergens vind je een street food scene zo competitief als in Los Angeles. Om de moordende concurrentie tegen te gaan en om verlies van belangrijk territorium te voorkomen, besloten veel restauranthouders een ‘food on the road’ the beginnen. De mobiele keukens trekken door de stad en voorzien het publiek van uiteenlopende smaaksensaties. Als het publiek verzadigd is trekken de eettentjes naar een ander deel van de stad voor een nieuw publiek. Maar hoe vind je jouw favoriete kraampje als het steeds van locatie verandert? Simpel: volg je favoriete eettent op twitter en je weet waar je moet zijn. Twee tips om lekker te eten zijn: Kogi BBQ en Border Grill, beiden bekend om hun lekkere ‘grilled meats en juicy tacos’.


Foodrevolutie in Philadelphia
Ook Philadelphia neemt een plaats in de top 12, namelijk op de 11e plek. De favoriete straatsnacks zoals de pretzels, Italiaans schepijs en hoagies maken dat het moeilijk is om deze foodrevolutie te weerstaan. Maar als er één reden is om de straat op te gaan op zoek naar een lekkere snack, is het om de beroemde Philly cheesesteak te proeven. Deze cheesesteak is een begrip geworden in de City of Brotherly love. Het oude recept zal altijd een overheerlijke hongerstiller blijven. Voor degenen met een avontuurlijke smaak zijn er variaties gemaakt op de cheesesteak. Zo is er een pittige variant gemaakt, ook wel de Mexicaanse genoemd, en kan het publiek kiezen uit een gezonde Vietnamese variant met tofu. De cheesesteak is op elke straathoek te vinden, maar voor de enige echte cheesesesteak ga je naar Italian Market in 9th street.


U.S. Travel & World Report
De top 12 World’s Best Street Food is samengesteld door U.S. Travel & World Report, een Amerikaans tijdschrift met een wekelijkse oplage van 2 miljoen. Na Time en Newsweek is U.S. Travel & World Report het grootse nieuwsmagazine van de Verenigde staten. Het tijdschrift brengt een jaarlijkse vergelijking uit van Amerikaanse universiteiten, Amerikaanse ziekenhuizen, beste auto’s, beste wintervakanties, beste stranden in de U.S. en best betaalbare steden in Europa. Omdat er veel geklaagd werd over de slechte hygiëne van eettentjes stond de hygiëne hoog in het vaandel tijdens de vergelijking.


Andere winnaars
Andere grote steden die in de top 12 staan zijn: Singapore, Istanbul en Bangkok (2e, 3e en 4e plek). De Europese steden Berlijn en Parijs eindigden op de 9e en de 12e plek.

Meer informatie: Portland, Oregon: www.traveloregon.com  Philadelphia, Pennsylvania, www.philadelphiausa.travel Verenigde Staten algemeen: www.seeamerica.nl