Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een bijzondere dag voor New York City. Burgemeester Bloomberg heeft bekend gemaakt dat New York City haar 50 miljoenste bezoeker nog dit jaar zal verwelkomen. Deze mijlpaal wordt een jaar eerder dan verwacht behaald.


Vijf en een half jaar geleden hebben we onszelf een ambitieus doel voor ogen gesteld: 50 miljoen bezoekers in 2015. In 2008 hebben we dit doel bijgesteld naar eind 2012”. Aldus Burgemeester Michael R. Bloomberg. “Nu weten we dat we deze mijlpaal al dit jaar gaan halen.” Burgemeester Bloomberg, de directie van NYC & Company, voorzitter NYC & Company en directeur van het Metropolitan Museum of Art Emily Rafferty maakte vandaag bekend dat New York City maar liefst 50.2 miljoen bezoekers verwacht voor het einde van 2011, een jaar voor op schema. Het positieve nieuws werd op Times Square bekend gemaakt door een groot videoscherm met daarop de tekst ’50 miljoen’. Meer dan 100 prominenten uit de toeristische sector waren bij de bekendmaking aanwezig.

Golden ticket
Gedurende dit jaar heeft New York haar nummer 1 positie als stedentrip en bestemming in de VS weten te behouden. Als erkenning voor deze positie heeft Burgemeester Bloomberg de familie Johnson uit Engeland een ‘golden ticket’ naar New York toegekend en hen symbolisch als 50 miljoenste bezoeker bestempeld. “10 jaar geleden reisden we voor het eerst naar New York en we droomden er altijd al van om terug te keren. Craig en Lucy Johnson zijn net getrouwd en kijken er naar uit om hun bruiloft met vrienden en familie in New York te vieren. “We kunnen niet wachten om een Broadway show te zien, te shoppen en nog zo veel meer. Dit wordt opnieuw een onvergetelijke reis!”, aldus het gelukkige koppel.

Positieve toekomst
Voor NYC & Company blijft de focus op de markten buiten de VS, die 20% van het totaal aantal bezoekers vertegenwoordigen en maar liefst goed zijn voor 50% van de toeristen uitgaven. NYC & Company voorspelt dat de stad in 2011 een record aantal internationale bezoekers van 10.1 miljoen verwelkomt, een stijging van 4% ten opzichte van 2010. Het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor het hoogste aantal bezoekers. Voor het einde van dit jaar worden er maar liefst 1 miljoen bezoekers verwacht, een stijging van 2%. Daarnaast verwacht de stad 40.1 bezoekers vanuit de Verenigde Staten, 2.9% meer dan vorig jaar. De economische invloed van toeristen op de stad is enorm. Zo zorgt toerisme bijvoorbeeld voor maar liefst 320.000 banen in de vijf wijken van New York.
www.nycgo.com