Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Istanbul is een stad die bruist van cultuur, maar ook op culinair niveau is het er goed toeven. Met ruim 16 miljoen inwoners die graag uit eten gaan en tal van goede restaurants is de Turkse stad een echte hotspot voor culi-lovers.

Corendon Vliegvakanties speelt hierop in met een speciaal arrangement voor een gastronomische city break. Geniet van al het mooie van de stad én de Turkse keuken: Corendon heeft bij deze city break namelijk twee diners en één lunch gearrangeerd.

‘Afiyet olsun’, oftewel: smakelijk eten!  

Gastronomisch genieten in Istanbul
Istanbul is een stad die bruist van cultuur, maar ook op culinair niveau is het er goed toeven. Met ruim 16 miljoen inwoners die graag uit eten gaan en tal van goede restaurants is de Turkse stad een echte hotspot voor culi-lovers. Corendon Vliegvakanties speelt hierop in met een speciaal arrangement voor een gastronomische city break. Geniet van al het mooie van de stad én de Turkse keuken: Corendon heeft bij deze city break namelijk twee diners en één lunch gearrangeerd.


Culinaire hoogstandjes
Voor de culinaire citybreak zijn de beste restaurants geselecteerd, zoals het karakteristieke Dia Pera Restaurant, gelegen in de wijk Pera. Hier tovert chef Arzu de heerlijkste gerechten uit haar keuken tevoorschijn. De gerechten zijn gebaseerd op de traditionele Turkse keuken, met hier en daar een internationaal vleugje. Denk aan verschillende Turkse Meze’s, gevulde wijnbladeren en garnalen in kadayif.

Ook neemt Corendon de reiziger mee naar de hippe en trendy brasserie Divan in de wijk Bebek. De chefs van Divan maken gebruik van verse ingrediënten van hoge kwaliteit en bereiden de heerlijkste authentieke gerechten in een modern jasje. Denk hierbij aan gegrilde Helloumi kaas en gegrilde groenten, een tussengerecht met tagliatelle en champignons, langzaam gegaarde kalfsschouder en als nagerecht een heerlijke zoete appeltaart.

Lunch aan zee
Op de laatste dag van de citytrip staat een lunch gepland op Suada, een kunstmatig eiland in het midden van de Bosporus. Hier vindt je een breed scala aan restaurants, beachclubs én een Olympisch zwembad met ligbedjes en parasols voor het ultieme vakantiegevoel. Tijdens de relaxte late lunch – met gerechten zoals Turkse Meze’s, Feta kaas, aubergine salade, pilaki met rode bonen, gevulde gehaktballetjes en mini Turkse Pizza’s – is het genieten van een prachtig uitzicht over het welbekende Bosporus water. Nagenieten kan onder het genot van de typisch Turkse desserts, zoals zoete Baklava met vers fruit.
 

De culinaire citybreak duurt vier of vijf dagen, is te boeken voor de periode van 1 september 2011 t/m 31 maart 2012. Inclusief retourvlucht Amsterdam – Istanbul, transfer luchthaven – hotel, verblijf in een 4 sterren hotel (incl. ontbijt) en 2 diners & 1 lunch in de speciaal geselcteerde restaurantjes. Meer info op: http://www.corendon.nl/istanbul-gastronomie/istanbul/hotel

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com