Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een op de vijf Nederlanders gaat tegenwoordig op reis naar een ontwikkelingsland. Niet om tot rust te komen onder een palmboom, maar voor een tour door sloppenwijken, om stage te lopen in de Afrikaanse binnenlande.

Of om zelf armoede te bestrijden door bijvoorbeeld als vrijwillliger les te geven aan weeskinderen. Niet alleen Nederlandse reizigers zijn massaal op zoek naar een authentieke ervaring als vrijwilliger in een ontwikkelingsland. Wereldwijd is deze vorm van toerisme in ontwikkelingslanden de afgelopen jaren toegenomen met 35%. De Wereldhulpmarkt en het Vrijwilligersplein op de Vakantiebeurs staan in het teken van deze trend.
 
Ontmoet vrijwilligersreisorganisaties en boek een duurzame hostel
Stichting Zawadi heeft met ondersteuning van de JoHo Foundation hal 2 van de Vakantiebeurs omgetoverd tot een plek waar je deze authentieke ervaring in een ontwikkelingsland zelf kunt beleven. De Wereldhulpmarkt en het Vrijwilligersplein vormen een bont en tropisch geheel van goede doelen, stichtingen, ontwikkelingsclubs, reisorganisaties, reisboeken en fair trade artikelen. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende initiatieven op één plek te concentreren. Op die manier kun je persoonlijk met de verschillende initiatiefnemers praten en wordt duidelijk hoe reizigers kunnen bijdragen aan internationale samenwerking.


Wat             : Wereldhulpmarkt & Vrijwilligersplein
Wanneer   : 11 januari - 15 januari 2012
Waar          : Vakantiebeurs, Jaarbeurs Hal 2

Meer info:
www.wereldhulp.nl
www.joho.nl
www.wanawa.nl