Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op de wegen richting de Alpen wordt er het laatste weekend van dit jaar drukte en vertraging door wintersportverkeer verwacht. Zaterdag is er in de Franse Alpen grote kans op lawines, waardoor toegangswegen naar wintersportplaatsen tijdelijk afgeloten kunnen worden.


Lawinegevaar

De Franse weerdienst waarschuwt voor een grote kans op lawines in de departementen Savoie en Haute Savoie. Het heeft vandaag al flink gesneeuwd en in de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het opnieuw sneeuwen. Lokaal kan er 80 cm tot 1 meter vallen in het gebied rond de Mont Blanc.

Tot zaterdag 16.00 uur is er grote kans op lawines. Zaterdag is ook een wisseldag bij veel accommodaties. De kans is groot dat toegangsroutes naar wintersportplaatsen tijdelijk afgesloten moeten worden. Zorg in ieder geval dat u sneeuwkettingen bij de hand heeft.
Luister onderweg naar de laatste verkeersinformetie via de radio: via 107.7 FM, en 101.8 FM in dept. Isère en 103.9 FM in dept. Savoie.

Verkeersdrukte

In Frankrijk wordt het zaterdag druk op de wegen naar de skistations in de Alpen. Het drukst wordt het op de A43 Lyon - Chambéry en de N90 Albertville - Moûtiers.

In Duitsland is de kans op files het grootst in het zuiden van het land. Vooral op de wegen rond München, de A8 richting Salzburg en op de A93 richting Innsbruck.

Vakantiegangers moeten in Oostenrijk rekening houden met vertraging op de wegen in Tirol, het Salzburgerland en Vorarlberg. Vooral op de A12 Kufstein- Innsbruck, de A14 Bregenz - Bludenz en de B719, de route via de Fernpas.

Op zaterdag 31 december is in Zwitserland kans op files op de A6/A8 Bern - Interlaken en op de A13 Sargans - Bellinzona.