Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De reisorganisatie All for Nature brengt de gasten met ingang van dit jaar naar de Azoren om actief mee te werken aan een onderzoek onder walvissen en dolfijnen.

Deze bijzondere reis wordt geïntroduceerd op de Vakantiebeurs, van woensdag 11 januari tot en met zondag 15 januari 2012. Het behoud en de bescherming van de natuur spelen de hoofdrollen in deze Azoren-expeditie. De deelnemers werken samen met Nova Atlantis Foundation en de aan deze organisatie verbonden onderzoekster Karin Hartman. Ze gaan drie dagen de zee op, verzamelen feitelijke gegevens over de walvissen en dolfijnen en dragen op die manier bij aan de bescherming van deze bijzondere zeezoogdieren. Het gezelschap gaat ook aan land voor een verkenning van het eiland Pico, waar ze worden ondergebracht in een duurzaam, kleinschalig hotel.
    

Stroperij en houtkap
Kleine groepen, dicht bij de natuur en duurzaam toerisme liggen verankerd in de doelstelling van All for Nature, een vorm van vakantie die de lokale bevolking een economisch alternatief aanbiedt voor stroperij en houtkap. Met dit streven verdiende de reisorganisatie al een onderscheiding van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Voor de vakantiegangers is het bovendien uitermate interessant om af te reizen naar de bedreigde gebieden van tijgers, reuzenpanda, cheeta, orang-oetan of jaguar die in de eigen leefomgeving kunnen worden gadegeslagen.

Carnivoren
Er staan uiteraard meer onderzoekreizen op het programma. Naar Zambia bijvoorbeeld, in maart,  waar het gedrag van de carnivoren wordt bestudeerd. In deze achtdaagse onderneming voor maximaal twaalf personen is vooral aandacht voor leeuwen, luipaarden en wilde honden. In een soortgelijke trip naar Guyana gaat de meeste belangstelling uit naar de jaguar, de reuzenotter, de zwarte kaaiman en de reuzenmiereneter. Het werk voor dit specifieke onderzoek speelt zich af rond de beroemde Kaitou Watervallen.

Duurzaam toerisme
Annemiek van Gijn van All for Nature was in oktober op oriëntatiereis in Zuid-Amerika om de mogelijkheden voor duurzaam toerisme verder te ontwikkelen en voor de beoordeling van diverse natuurprojecten. Op de Vakantiebeurs maakt All for Nature tal van nieuwe bestemmingen bekend bij het beurspubliek waarbij wordt ingespeeld op de behoefte van reizigers aan bijzondere ervaringen en exotische reizen.

Natuurbeschermingsorganisaties
All for Nature werkt nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties die in de stand in hal 2 van de Vakantiebeurs aanwezig zijn voor een toelichting op de projecten. Dit zijn onder meer Stichting Spots, Nova Atlantis, African Park Networks en de Wilde Honden Stichting.

http://www.allfornature.nl/