Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

2011 was het ‘jaar van de app’ voor Skyscanner. De app voor Android, iPhone en de iPad is maar liefst vijf miljoen keer gedownload in tien maanden tijd, een gemiddelde van één download per vijf seconden.

Met de net gelanceerde app voor Microsoft Windows Phone zal de populariteit in 2012 alleen maar toenemen.

De gratis vluchtvergelijkingsapp heeft ervoor gezorgd dat de flexibele functies van www.skyscanner.nl  nu ook bruikbaar zijn voor smartphone bezitters die onderweg gebruik willen maken van het vinden van de goedkoopste vluchten.

De app voor de iPhone heeft sinds zijn lancering de ‘gratis reizen categorie’ aangevuld in 47 landen. Ook hebben alle Skyscanner apps een waardering van 4+ van de 5. De iPhone app was ook nog eens ‘reis app van de week’ in de Engelse Sunday Times. Net zoals de website zijn de Skyscanner apps beschikbaar in 20 verschillende talen inclusief Nederlands wat er mede voor heeft gezorgd dat de app zo vaak is gedownload. Naast de  Engelstalige markten, zijn de apps ontzettend populair in Rusland, Italië en Duitsland en vooral ook in Nederland.  

Dankzij continue innovatie wordt de app ook steeds vernieuwd met de laatste foefjes. Zo heeft de app voor de iPhone en iPad een interactieve globe die gebruikers kunnen draaien, inzoomen en de vluchtprijzen van over de hele wereld laat zien.

In navolging van het grote succes van de apps voor iPhone en Android telefoons, heeft Skyscanner nu ook een app voor de Microsoft Windows telefoons gelanceerd. Naast het razendsnel zoeken van de goedkoopste vluchten en bijbehorende tickets tussen 1000 vliegtuigmaatschappijen wereldwijd, laat deze app de gebruiker prijzen van geselecteerde vluchten zien door middel van de unieke ‘Live Tile’ functie op Windows telefoons. De functie waarbij gebruikers een geselecteerde vlucht kunnen vastzetten op het beginscherm en dankzij automatische updates de prijzen in de gaten kunnen houden, zal naar verwachting zeer populair worden. Dit is de link naar de site van windowsphone om de app gratis te downloaden: http://www.windowsphone.com/en-GB/apps/e75ea363-f86c-45f7-b402-1af0e77b6fcb  

Linda Hoebe, Market Development Manager Nederland, reageert:
‘’De populariteit van de Skyscanner apps heeft onze verwachtingen in Nederland overtroffen en we verwachten dat traffic naar onze apps de traffic naar onze website in de toekomst gaat overtreffen. Dat wij nu ook een app hebben ontwikkeld voor de snel in populariteit toenemende Windows Phone zal hier zeker aan bijdragen.  Steeds meer mensen gebruiken mobiel internet en wij bieden de volledige functionaliteit van Skyscanner op smartphones en tablets zodat mensen overal razendsnel de goedkoopste vluchten en bijbehorende vliegtickets kunnen vinden.”

Naast het aanbod apps voor smart phones en tablets is er ook een lichtgewicht versie van de Skyscanner website voor web browsers voor elke mobiele telefoon. Dit betekent dat Skyscanner is geoptimaliseerd voor alle grote mobiele telefoon platformen.  

Over Skyscanner:
Skyscanner is Europa ’s leidende reis zoekmachine die direct miljoenen vluchten van meer dan 1000 luchtvaartmaatschappijen en ticketwebsites vergelijkt.
Volg Skyscanner op Facebook (http://www.facebook.com/Skyscanner.nl) en Twitter (www.twitter.com/skyscanner_nl)