Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met het oog op de nog steeds voortdurende economische crisis roept de Stichting Vrije Recreatie (kamperen bij de boer) alle gemeenten in Nederland dringend op om het heffen van toeristenbelasting in 2012 niet te verhogen en liever af te schaffen.


Met de behandeling van de gemeentelijke begroting voor 2012 komt ongetwijfeld ook de toeristenbelasting ter sprake. De SVR verneemt van vele kanten dat diverse gemeenten deze heffing voor 2012 willen verhogen. "Onbegrijpelijk, de meeste Nederlanders, maar ook andere Europeanen, moeten de broekriem steeds strakker aanhalen en zijn genoodzaakt op alle uitgaven te beknibbelen" zegt de SVR, die er tevens op wijst dat Nederlandse recreanten bezuinigen door niet meer te kiezen voor dure en verre vliegvakanties, maar met camper, caravan of tent de boer op te gaan. Voorts is het is al goed merkbaar dat, door deze heffing, steeds meer buitenlanders Nederland als vakantieland zijn gaan mijden.

Nederland jaagt eigen gasten weg

De SVR wijst erop, dat niet alleen recreanten en campingeigenaars door deze belastingmaatregel worden getroffen, maar dat het ook voor de plaatselijke middenstand een belangrijke inkomstenderving tot gevolg heeft. Potentiële gasten voor campings en klanten voor de winkeliers worden door deze toeristenboete (!) verjaagd, in plaats van gastvrij binnengehaald.

Melkkoe

De SVR besluit haar brief door te wijzen op de vele miljoenen recreanten die hun vakantie graag in Nederland willen doorbrengen en die een noodzakelijke en zeer welkome oppepper voor de Nederlandse economie betekenen. De brief eindigt met: "zorg ervoor dat de recreant zich welkom voelt in Nederland. Gebruik hem niet als melkkoe!"