Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Accra, Cotonou, Ouagadougou en Lomé met bijkomende Airbus A 330.Brussels Airlines lanceert begin juli vier nieuwe Afrika bestemmingen. Accra (Ghana), Cotonou (Benin), Ouagadougou (Burkina Faso) en Lome (Togo) zullen meermaals per week met een bijkomende Brussels Airlines....

Airbus A 330 verbonden worden met Brussels Airport. Ook de bestaande frequenties naar Abidjan (Ivoorkust) worden verhoogd. Dankzij deze expansie werft Brussels Airlines 110 bijkomende personeelsleden aan. De vier nieuwe bestemmingen situeren zich in West-Afrika en ontbraken totnogtoe in het uitgebreide Brussels Airlines Afrika netwerk en in het vluchtaanbod van Brussels Airport. Brussels Airlines richt zich met dit nieuwe vluchtaanbod zowel op de etnische markt als op business reizigers, diplomatiek reisverkeer als toeristen. De vluchten naar deze nieuwe bestemmingen zullen uitgevoerd worden met een bijkomende Airbus A 330-300 die eerstdaags lange afstandsvloot vervoegt. De eerste vluchten zijn voorzien in de eerste week van juli.

Overzicht Nieuwe Bestemmingen
Accra (Ghana)
Ghana telt 23, 8 miljoen inwoners en heeft een succesvolle economie gericht voornamelijk op de mijnbouw, de ontginning van de talrijke natuurlijke rijkdommen (olie, …) en de export van cacao. Talrijke multinationals hebben een vestiging in Ghana. Het land verwelkomt ook jaar na jaar meer toeristen die het rijke eco toerisme potentieel ontdekken. Er is in talrijke Europese landen waaronder de Benelux, de UK en Duitsland een omvangrijke Ghanese diaspora. De Ghanese hoofdstad Accra zal vier keer per week (maandag, woensdag, vrijdag en zondag) in het vluchtaanbod van Brussels Airlines opgenomen worden.

Cotonou (Benin)
De voormalige Franse kolonie Benin telt ruim 8, 5 miljoen inwoners en staat bekend voor haar katoen export en landbouw productie. De zeehaven speelt een belangrijke rol in de regio. De overheid richt zich momenteel op de ontwikkeling van internationale investeringen, landbouw, technologie en toerisme. Brussels Airlines zal twee keer per week een vlucht verzorgen naar Cotonou (dinsdag en zaterdag)

Ouagadougou (Burkina Faso)
Burkina Faso is omringd door niet minder dan zes landen en telt ongeveer 16 miljoen inwoners. De economie is afhankelijk van de landbouwproductie, de mijnbouw en talrijke samenwerkingsprojecten met andere landen. Vele ngo’s zijn in het land actief en steeds meer toeristen bezoeken Burkina. Brussels Airlines zet twee keer per week koers van Ouagadougo (donderdag en zondag).

Lome (Togo)
De voormalige Duitse kolonie Togo, ook wel de Parel van Afrika genoemd, heeft 6,6 miljoen inwoners. Togo voert vooral mijnbouwproducten (fosfaten, …), landbouwproducten en katoen uit. De haven van Lomé is de enige diepzee haven in de regio (Golf van Guinnee) en ook de cargo-activiteit op de luchthaven speelt een belangrijke rol. Togo wordt volledig omringd door Benin, Burkina Fasso en Ghana. Brussels Airlines zal Brussels Airport twee keer per week verbinden met Lomé (maandag en vrijdag).

Omvangrijk Afrika aanbod Brussels Airlines
Dankzij deze expansie zal Brussels Airlines met haar Airbus A 330-300 vloot voortaan niet minder dan 18 Afrikaanse bestemmingen bedienen. Alleen al langsheen de Afrikaanse Westkust zet Brussels Airlines koers naar 14 luchthavens verspreid over 13 landen. Brussels Airlines passagiers kunnen dankzij codeshare akkoorden bovendien ook gebruik maken van het Lufthansa vluchtaanbod naar Nigeria, Equatoriaal Guinea, Gabon, Soedan, Angola en Zuid-Afrika.

“We bouwen verder op onze jarenlange ervaring als Afrika specialist”, zeggen Brussels Airlines co CEO’s Michel Meyfroidt en Bernard Gustin. “Afrika is de tweede thuis van Brussels Airlines en deze belangrijke investering is daar nogmaals een duidelijke illustratie van. In de vier nieuwe landen die we nu toevoegen aan ons netwerk werden we bijzonder warm ontvangen toen we het nieuws brachten dat we hun hoofdsteden in het Brussels Airlines netwerk gaan opnemen. We brengen niet alleen uitstekende vluchtverbindingen naar Ghana, Benin, Burkina Faso en Togo maar we dragen ook bij tot de verdere economische ontwikkeling van deze West-Afrikaanse landen.”

Met Benin, Burkina Faso en Togo voegt Brussels Airlines ook drie nieuwe landen en bestemmingen toe aan het wereldwijde Star Alliance vluchtaanbod. Brussels Airlines versterkt ook verder haar Afrika hub in haar eigen Afrika ‘T’ terminal in Brussels Airport. Net zoals alle andere Afrika bestemmingen van Brussels Airlines zullen ook de vluchten naar deze bijkomende Afrika bestemmingen vlotte connecties toelaten met talrijke aansluitende vluchten naar andere Europese bestemmingen, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Indië en China.

Omwille van de marktvraag in Frankrijk voor deze nieuwe bestemmingen zal Brussels Airlines trouwens vanaf het zomerseizoen een bijkomende dagelijkse lijndienst aanbieden naar Parijs CDG die vlotte overstapmogelijkheden garandeert. De recente investering in een Brussels Airlines lijndienst naar Londen Heathrow maakt het Afrika netwerk van Brussels Airlines ook vlotter toegankelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk.

110 bijkomende personeelsleden
Om deze Afriak expansie mogelijk te maken werft Brussels Airlines momenteel 110 werknemers aan. Er moeten vacatures ingevuld worden voor 12 piloten en 50 kabine personeelsleden. Ook op de luchthaven en in enkele ondersteunende diensten leidt deze groei
tot een tiental extra aanwervingen. In de nieuwe Afrikaanse stations creëert Brussels Airlines werkgelegenheid voor een veertigtal nieuwe collega’s. Indirect kunnen er bij onderleveranciers
(luchthavens, luchthaven handling, catering, security…) nog eens tientallen bijkomende personeelsleden aan de slag.


Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 51 vliegtuigen en bijna 3000 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse premium luchthavens. Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod, uitgevoerd worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd. Bovenop de 29 bestemmingen in Afrika verzorgt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika. Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij bekend. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.

Meer informatie op www.brusselsairlines.com.

Over Star Alliance
Het Star Alliance netwerk werd in 1997 gecreëerd. Als eerste echte wereldwijde alliantie van luchtvaartmaatschappijen verzorgt de Star Alliance een globaal vluchtaanbod en geeft het erkenning en een naadloze dienstverlening aan internationale reizigers. Dat het Star Alliance concept door de markt aanvaard en gewaardeerd wordt blijkt uit de talrijke prijzen die de alliantie won (Air Transport World Market Leadership Award, Best Airline Alliance van Business Traveller en Skytrax). De leden van de Star Alliance zijn : Adria Airways, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, bmi, Brussels Airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, United en US Airways. Aegean Airlines, Air India en TAM zijn toekomstige leden. Het Star Alliance netwrek verzorgt dagelijks 19.700 vluchten naar 1.077 luchthavens verspreid over 175 landen.
Meer informatie op www.staralliance.com.