Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Canada begint de laatste tijd een steeds populairdere vakantiebestemming te worden. Na de Olympische Spelen in Vancouver heeft het land een boost qua toerisme gekregen.

Ook steeds meer Nederlanders besluiten om naar Canada op vakantie te gaan. Ben je nog niet helemaal overtuigd waarom er zoveel mensen naar Canada reizen? In dit artikel worden een aantal redenen gegeven waarom dit zo’n prachtbestemming is.

Spectaculaire Canadese steden
Jammer genoeg is het is moeilijk om een camper te huren in Canada en alle steden van Canada in een enkele reis te bezoeken. De drie steden die niet mogen missen tijdens een rondreis door Canada zijn Toronto, Vancouver en Montreal. Toronto is voornamelijk bekend door het Toronto International Film Festival, de  CN tower en de wereld bekende sportteams zoals de Toronto Maple Leafs of de Raptors. Vancouver is erg speciaal omdat dit de plek is waar de bergen de zee ontmoeten. Door deze combinatie heeft Vancouver een speciale vibe die je alleen hier kunt ervaren. De stad is erg relaxed en mensen zijn er erg vriendelijk. De derde stad op het lijstje is Montreal. Montreal heeft twee voertalen, namelijk Engels en Frans.  Het is een stad vol energie en heeft door zijn grootte voor ieder wat wils.


Prachtige Natuur
Er zijn niet veel landen in de wereld met zoveel natuurschoon als Canada. Het is verstandig om een camper huren in Canada omdat de natuurgebieden zo ver uit elkaar liggen. Er is teveel moois om op te noemen, maar de Niagra Falls en de Bay of Fundy staat bij veel toeristen boven an de lijst om naartoe te gaan. De Niagara Falls zijn de meest krachtige watervallen van Noord Amerika en een van de meest bekende watervallen van de wereld. Ieder uur valt er 168,000 m³ ijskoud water naar beneden. Met boten zoals de Maid of the Mist kan je erg dichtbij de watervallen komen.

De Bay of Fundy vult zichzelf twee keer per dag met 100 biljoen ton aan water. Elke vloed komt het water zo’n 16 meter omhoog. De energie die gecreëerd wordt door dit spektakel trekt veel speciale vissen aan en de stroming heeft prachtige rotsformaties gecreëerd door de jaren heen.

Canada