Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Baobab Reizen laat zich inspireren door de Masai en start ludieke actie op Facebook. Spring als de Masai en win een reis naar Afrika. Dat is de nieuwe Facebook-actie ‘Spring jezelf naar Afrika’ van Baobab Reizen in een notendop.

Op 7 januari 2012 ging de actie van start en wordt iedereen uitgedaagd om ‘te springen als een Masai’ en dit op video vast te leggen. Voor de inzending met de meeste ‘likes’ wacht de hoofdprijs, een 15-daagse reis naar Afrika ter waarde van € 2.199,-. Tijdens de Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen op 7 en 8 januari a.s. in de Beurs van Berlage, werd de actie bij het publiek geïntroduceerd door Baobab Reizen.   

In de stand van Baobab Reizen op de beurs kunnen bezoekers hun eigen video ter plaatse uploaden of een filmpje laten maken. Vanaf 7 januari toont Baobab Reizen een promofilm op de eigen website en op Facebook, die duidelijk maakt wat de bedoeling is. Vervolgens is het aan de creativiteit van de deelnemer (minimum leeftijd 18 jaar) om een eigen invulling aan de opdracht te geven. De video wordt daarna ge-upload op de Facebook-pagina van Baobab Reizen.
 

Behalve de hoofdprijs voor de film die de meeste ‘likes’ scoort, geeft Baobab ook een prijs voor de meest originele opname. Dit is een reischeque ter waarde van € 500,-. De actie loopt tot en met 20 februari 2012.

De Amsterdamse Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen is een nieuw initiatief. Op zaterdag 7 en zondag 8 januari zal Baobab Reizen hier aanwezig zijn. Baobab Reizen verwacht tijdens de beurs nieuwe contacten met potentiële reizigers te leggen en bovendien veel deelnemers voor de actie ‘Spring jezelf naar Afrika’ te werven. Kijk vanaf 7 januari de eerste video’s op www.facebook.com/baobab.nl

Daarnaast is er op de beurs aandacht voor de aankondiging van de feestelijke Reismarkt op 28 januari in Slot Zeist, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Baobab Reizen in 2012.

Het totale reisaanbod van Baobab voor 2012 telt meer dan 90 verschillende reisroutes. Behalve veel keus in bestemmingen, biedt Baobab rondreizen voor verschillende doelgroepen, zoals singlereizen, familiereizen en single-parent reizen. Alle reizen, compleet met uitvoerige beschrijvingen en routekaarten zijn te vinden op www.baobab.nl.
 

Over Baobab Reizen:
De Nederlandse reisorganisatie Baobab Reizen is een dochteronderneming van Terra Travel BV. Jaarlijks organiseert Baobab Reizen meer dan 90 verschillende avontuurlijke groepsreizen langs bijzondere reisroutes in Afrika, Azië, Europa, Noord- en Latijns Amerika. Baobab biedt groepsreizen, met speciale vertrekdata voor singles, families en single parents. Een aantal groepsreizen worden gepland rond een speciaal thema, of kunnen worden verlengd met een Fair Travel & Work verlengingspakket.

Al sinds de oprichting van Baobab in 1972 door directeur Rik Jan Viezee, wordt ervoor gezorgd dat de reizen bijdragen aan het behoud van de natuur en ook verantwoord zijn voor de omgeving. Baobab noemt dit Fair weggaan. Alle reizen worden samengesteld volgens vier waarheden:

1.     Een faire prijs ook voor de lokale bevolking. Baobab werkt zoveel mogelijk rechtstreeks samen met
lokale mensen, zodat de verdiensten niet elders worden opgestreken.

2.     Leven op andere plekken direct zichtbaar en voelbaar. Via Baobab draagt de reiziger bij aan kleine,
lokale projecten die heel direct baat hebben bij hulp.

3.     100% compensatie klimaat-effecten. De CO2 compensatie van Baobab is uniek voor Nederlandse reisaanbieders.

4.     Verbinding met een andere cultuur buiten de gebaande paden.

Zie voor meer informatie www.Baobab.nl