Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reiziger plant met Aboriginal gids tot zeven inheemse bomen .TravelEssence lanceert een nieuw  samenwerkingsproject  voor boomplanting in Australië.

In Nieuw-Zeeland was er al een succesvolle samenwerking tussen TravelEssence en de Te Urewera Tree Planting Trek in het herstel van het regenwoud in het Te Urewera National Forest.  Het doel in Nieuw-Zeeland en  Australië is identiek : nu ook herbebossing in het Mungo National Park in New South Wales door de reiziger zelf. Een unieke samenwerking met Aboriginal Graham Clark van Harry Nanya Tours van de traditionele Paakantyi-stam, die al 15 jaar bezoekers rondleidt in het park. Die reisorganisatie is al vele jaren achtereen bekroond.

Het initiatief brengt de betrokkenheid en de visie van TravelEssence tot uitdrukking, dat verantwoord toerisme met respect voor mens en natuur een duurzame en positieve invloed op omgeving en maatschappij heeft. TravelEssence bezorgt een unieke ervaring, maar ook de toerist levert zelf een positieve bijdrage.  Graham Clark zegt: “Ik neem hen mee terug in de geschiedenis en vertel hun over de archeologie en het leven van mijn voorouders. Verhalen, die zij nog nooit eerder hebben gehoord. De bezoekers zijn dan diep onder de indruk. Ik teken in het zand begrijpelijk voor de bezoekers, want volgens een oud gezegde kan één tekening  meer zeggen dan duizend woorden”.  

Vindt in Nieuw-Zeeland de herbebossing van de “Urewera Tree Planting Trek”plaats in samenwerking met de Te Urewera Trek en de plaatselijke Maori’s,  in Australië brengen de reizigers twee dagen door met de Aboriginal gids Graham Clark van www.harrynanyatours.com.au.  De reizigers bezoeken het Mungo National Park met zijn indrukwekkende en spectaculaire maandlandschap. De andere dag wordt besteed aan de unieke flora en fauna in de Australische bush en horen de bezoekers de verhalen vanuit het perspectief van de Aboriginal cultuur. Tot slot plant de bezoeker  er zeven inheemse bomen. Zes bomen vertegenwoordigen de zes seizoenen van de Aboriginals zó, dat na een jaar elk seizoen bloeiende bomen zal hebben gehad. De laatste boom vertegenwoordigt de bezoeker zelf. Die bomen worden het leefgebied van koala’s en inheemse vogels. Alle bomen worden geplant op land van de Aboriginals, dat jaren geleden werd leeg gekapt en nu te lijden heeft van de erosie.

Net als in Nieuw-Zeeland is dit verblijf ver weg van de grote massa en beleeft de reiziger het leven met de lokale bevolking. Op deze wijze biedt Travel Essence culturele ervaring van persoonlijke aard, zodat de gast met een koffer vol bijzondere  en culturele belevenissen terugkeert.

Andrew Morten van TravelEssence is tijdens de Vakantiebeurs aanwezig op de nieuwe Australië-stand met uniek Aboriginal beeldmateriaal.  Hij wil zijn buitengewone ervaringen graag delen met de bezoekers en de reizigers.