Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

2012 Is het Maltese jaar van de sportevenementen. Met een keur aan uitstekende faciliteiten en unieke evenementen, zet Malta zich in 2012 op de kaart als sportief eiland bij uitstek.

Internationale boot- en autoraces, marathons en fietswedstrijden brengen het hele jaar door beweging, terwijl buitensporters blijvend profiteren van het mediterrane klimaat. Voor sportliefhebbers en sportievelingen in de breedste zin van het woord is Malta het komende jaar een wereldse bestemming!

Uitstekende sportfaciliteiten
Avonturiers kunnen zich volledig uitleven met Malta´s uitgebreide faciliteiten voor vissers, roeiers en hickers. Op www.maltagoesrural.com worden continu nieuwe mogelijkheden en routes voor hen aangegeven. Naast recreatiesportmogelijkheden die samengaan met het klimaat en landschap van Malta, biedt het eiland een groeiend aantal in- en outdoorsportfaciliteiten. De Bager Raceway bijvoorbeeld, behoort tot de modernste kartbanen van de Mediterranee en Malta’s golfbanen zijn van erkende wereldklasse. Het in 2015 voltooide White Rocks Sports & Leisure Village is op dit gebied een huzarenstuk: hier worden straks zo’n veertig verschillende sporten beoefend.

Internationale sportevenementen
Malta zette, zet, en zal zich ook in de toekomst inzetten voor een gezonde levensstijl en de samenbrengende kracht van sport. Voor de eilandbewoners betekent dit: voldoende competitie-, trainings- en doorgroeimogelijkheden. Internationaal betekent dit dat Malta gastheer is voor tientallen topsportevenementen.

Zo start 2012 met de Landrover Malta Marathon in februari, in april gevolgd door de Tour of Malta Cycling. In de zomer wordt er ter land en ter zee gevochten om de snelste tijd tijdens de JDM Allstars Drifting en de Ocean Grand Prix Powerboats. Oktober op sportief Malta wordt ingeluid met de legendarische Rolex Middle Sea Race en het conditiespektakel van het National Triathlon Championship. Marathonlopers van over de hele wereld komen in november naar Malta voor de Nestle Fitness Malta Challenge Marathon en jonge zeilers tonen in december hun talent tijdens het Euromed Championship Young Sailors.


Volledige sportkalender Malta 2012: http://visitmalta.com/sports-calendar-2012