Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Omarmd door de Caribische zee en de Pacific, ligt het land van tropische genoegens: Panamá.

De brede, bruisende stranden aan de westkust, de ongerepte San Blas-eilanden en de dromerige Bocas del Toro maken Panamá een zonnige verademing voor wie de wispelturige Nederlandse winter even zat is.

De westkust: het hele jaar gelaafd door de zon
Aan de Pacifische kust, op nog geen twee uur rijden van Panamá City, ligt een betoverend mooie kustlijn. Dit uitgestrekte gebied, Arco Seco genaamd vanwege de geringe regenval, is een geliefde uitvalsbasis voor zowel de locale bevolking als buitenlandse bezoekers. Qua verblijf is er dan ook ruime keuze; van luxueuze resorts tot charmante familiehuisjes. Panama’s westkust wordt het hele jaar gelaafd door de zon. De warme oceaan met haar overvloedige onderwaterwereld is een gekoesterd juweel voor sportvissers, duikers, snorkelaars en kajakers. Er zijn drie uitmuntende golfbanen en voldoende uitgaansmogelijkheden. Landinwaarts toont de inheemse bevolking bezoekers graag hoe het alledaagse leven in de jungle verloopt.

De San Blas-eilanden: waarlijk ongerept
Nergens cement, glas of staal; op San Blas ziet men niets anders dan natuur. De ruim driehonderd eilanden in de San Blas-archipel zijn niet of schaars bewoond. Dit is een uiterst zeldzaam stukje aarde. Men betreedt hier het domein van de fascinerende Kuna-indianen, die standvastig hun cultuur hebben weten te behouden. Kuna-indianen leven van visvangst en de verkoop van kokosnoten en ambachtelijk vervaardigd houtwerk en textiel. Toerisme op San Blas is beperkt tot enkele eilanden, maar daar ervaart men dan wel een van ‘s werelds indrukwekkendste tropische paradijzen (Lonely Planet 2011). Een bezoek aan de San Blas-eilanden betekent totale onderdompeling in tropische authenticiteit en waarlijk ongerept natuurschoon.

Bocas del Toro: summum van de Cariben
Wie graag bijtankt in exotische en weelderige natuur zal zijn hart zeker ophalen in de hemelse archipel Bocas del Toro. Dit uit meer dan tweehonderd eilandjes bestaande paradijs is gehuld in de relaxte Caribische sfeer. Het aquamarijnkleurige water, de witte palmstrandjes, de mangrovebossen en het weelderige regenwoud hebben al vele, vele survivalprogramma’s tot een succes gemaakt. Het is het Mekka voor surfers en het summum van de Cariben. Bocas is een unieke bestemming voor ecotoerisme, romantische tripjes en gezinnen die uit zijn op een unieke natuurbeleving. De eilandjes bezoekt men per boot om daar bijvoorbeeld te snorkelen, duiken, dolfijnen te observeren, het regenwoud te verkennen of de inheems bevolking te bezoeken.

Meer informatie over Panamá: www.visitpanama.com