Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Mensen met snurkende partners kunnen eindelijk rustig slapen door de eerste snurkvrije hotelkamer.

De nieuwe kamer, die wordt getest door Crowne Plaza, is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek naar snurkende partners en nachtrust. Crowne Plaza, het hotelmerk dat de beste nachtrust wil garanderen voor haar zakenreizigers en toeristen, test nu de eerste ‘snurkvrije zone’.

Details

Het onderzoek toont aan dat meer dan 15% van de Nederlandse stellen per nacht tussen de 30 minuten en een uur wakker ligt door het gesnurk van hun partner, dit betekent een slaaptekort van twee jaar op een mensenleven. Bijna 10% van de Nederlandse stellen geeft aan apart te slapen vanwege het gesnurk van hun partner. In Duitsland is dit zelfs ruim 21%. In totaal heeft bijna de helft van de Nederlandse stellen te maken met een snurkende partner.

De snurkvrije kamer is niet alleen bestemd ter voorkoming van slapeloze nachten, maar ook ter voorkoming van relatiebreuken. Het onderzoek laat namelijk zien dat voor bijna 7% van de Nederlandse stellen snurken kan leiden tot een mogelijke relatiebreuk. 10% van de Nederlandse stellen klaagt dat het gesnurk hun vakantie verpest. In het Verenigd Koninkrijk klaagt maar liefst 50% stellen hierover. Er zijn bovendien mensen die een andere hotelkamer boeken omdat hun partner zo snurkt. In NL heeft slechts 0,7% dit wel eens gedaan, maar in Italië heeft 1 op de 25 dit wel eens gedaan in Duitsland bijna 1 op de 20.  Aangezien Nederlanders dus niet de enigen zijn die last hebben van snurkende partners, wordt de snurkvrije kamer ook getest in negen Crowne Plaza hotels in Europa en het Midden-Oosten.

Vanaf maandag 27 juni wordt de snurkvrije kamer een week getest in het Crowne Plaza Amsterdam Schiphol hotel in Nederland. De kamer maakt gebruik van technologische snufjes om het vervelende, zich herhalende nasale geluid te reduceren. De technologische snufjes bestaan uit:

-       Een geluidswerende muur die harde geluiden absorbeert, geluidsgolven afbuigt en het snurkgeluid minimaliseert. De muur bestaat uit een schuimkussen in de vorm van een eierdoos dat het weerkaatsende effect van het geluid in de kamer reduceert.

-       Een speciaal ontworpen geluidsabsorberend hoofdeinde zal samen met de geluidswerende muur de echo in de kamer dempen.

-       Een anti-snurk bed wig dat fungeert als een lichaamskussen, zorgt ervoor dat snurkende gasten op hun zij blijven liggen of meer rechtop liggen. Als je op je rug ligt, zakken het achterste gedeelte van de tong en het zachte gehemelte naar de achterwand van de keel,  waardoor je snurkt in je slaap.

-       Een anti-snurk kussen dat werkt op basis van zeldzame aardmagneten creëert  een natuurlijk magnetisch veld. Dit magnetische veld helpt de luchtwegen open te houden en het gehemelte strak te houden zodat dit niet vibreert tijdens het slapen.

-       Een white noise machine waarvan is bewezen dat het helpt het geluid van het gesnurk te verdrijven en voor een betere nachtrust en ontspanning zorgt.