Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Atletendorp Red Bull Crashed Ice World Championship 2012. Landal Kasteeldomein de Cauberg is wederom uitvalsbasis voor de crew en atleten van de Red Bull Crashed Ice World Championship 2012.


Bij dit wereldkampioenschap leggen ’s werelds sterkste schaatsers in groepjes van vier een bijna 600 meter lang ijsparcours af vol hobbels, obstakels en scherpe bochten met snelheden van 70 km/u. De spelregels zijn daarbij simpel: wie het eerst beneden is, wint. In deze nieuwe sport, door Red Bull bedacht, zijn regels over boord gegooid en wordt ruim baan gegeven aan schaatsers met talent, doorzettingsvermogen en durf.

Op 4 februari 2012 staat het Limburgse Valkenburg opnieuw als stop op de kalender van het wereldkampioenschap, samen met St. Paul (Minnesota, USA), Åre (ZWE) en Québec (CAN).

Alom gerespecteerde schaatscoach Ab Krook gaat de uitdaging aan om het Nederlandse team, bestaande uit, Remo Speijers, Bart van Roosmalen en Glenn Bakx te begeleiden naar de wereldtop in deze nog jonge schaatssport. Krook wordt hierbij onder andere geassisteerd door zijn vroegere pupil Falko Zandstra, die vorig jaar zelf de uitdaging in Valkenburg aanging. In 2012 beslaat de steile ijsvlakte bijna 600 meter, startend wederom in het Kuurpark, maar dit jaar eindigend in het centrum van de Geulstad.
Klik hier
voor een spectaculaire video Valkenburg 2011

Landal Kasteeldomein de Cauberg atletendorp
Drie weken lang is de crew, die op het park verblijft, bezig met de opbouw. Ook is Landal Kasteeldomein de Cauberg aangewezen als atletendorp. Dat betekent dat er zo’n 250 deelnemers, coaches en pers over de vloer komen. Het spektakel wordt in maar liefst 30 landen, veelal live, uitgezonden. In het stadscentrum is de race op grote beeldschermen te volgen. Landal Kasteeldomein de Cauberg heeft een ruime ervaring in het accommoderen van dergelijke grote groepen ten tijde van evenementen zoals tijdens de wielerevenementen Amstel Gold Race en Boogies Extreme.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 69 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië met in totaal ca. 11.000 vakantieaccommodaties. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,1 miljoen gasten 11 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers.