Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Kingfisher Airlines, de grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij van India en tevens vijf-sterren maatschappij, maakt zich klaar voor toetreding van de oneworld® alliantie na het vandaag getekende memorandum of understanding.


Het akkoord is een stap richting het volledige lidmaatschap van ‘s werelds meest toonaangevende alliantie. De overeenkomst is getekend tussen Kingfisher Airlines’ Chairman Vijay Mallya en de Chief Executives van oneworld’s 11 bestaande leden, die tot de beste en grootste namen in de industrie behoren.

Kingfisher Airlines heeft vandaag toestemming gevraagd aan het Indiase ministerie van Burgerluchtvaart om lid te worden van oneworld.Een streefdatum voor de toetreding van Kingfisher Airlines tot de alliantie wordt bevestigd zodra deze goedkeuring is verkregen. Normaalgesproken duurt het toetredingsproces ongeveer 18 maanden, dus naar verwachting kan Kingfisher Airlines in 2011 gaan vliegen als onderdeel van oneworld.

Kingfisher Airlines’ toetreding tot oneworld verbindt het meest uitgebreide binnenlandse netwerk van India met het ongeëvenaarde wereldwijde netwerk van oneworld, dat als enige alliantie leden met een basis in elk continent heeft.  De maatschappij voegt 58 steden, allemaal in India, aan de oneworld kaart toe. Hiermee wordt het netwerk van oneworld uitgebreid tot 800 bestemmingen in bijna 150 landen, bediend door een gecombineerde vloot van 2.350 toestellen die ongeveer 9.000 vluchten per dag uitvoeren en ca. 340 miljoen passagiers per jaar vervoeren.

Gevestigde oneworld leden American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Qantas en Royal Jordanian vliegen al naar vijf steden in India – Bangalore, Chennai, Delhi, Hyderabad en Mumbai.

British Airways zal Kingfisher Airlines ondersteunen tijdens haar alliantie implementatieprogramma, als haar oneworld sponsor.

Vijay Mallya, Chairman en Chief Executive van Kingfisher Airlines, verklaarde: “Kingfisher Airlines is trots om deel uit te mogen maken van ´s werelds kwalitatief beste luchtvaartalliantie. Onderdeel worden van oneworld wordt één van onze belangrijkste stappen tot dusver – en is precies in lijn met onze visie om één van de topmaatschappijen ter wereld te worden. Door toetreding kunnen we onze gasten een waar wereldwijd netwerk bieden met partners, waarvan enkele tot de bekendste en meest bewonderde luchtvaartmaatschappijen ter wereld behoren, met uitgebreide frequent flyer voordelen in het hele netwerk. Het zal ons ook financieel versterken, door revenues van passagiers die overstappen op ons netwerk via onze oneworld partners en de mogelijkheden tot kostenreductie die de alliantie biedt.”

Willie Walsh, Chief Executive van British Airways, oneworld’s sponsor voor Kingfisher Airlines, zei: “Kingfisher Airlines past perfect bij oneworld. Het heeft een sterke focus op klantenservice en het netwerk vult dat van de alliantie aan. oneworld stelt kwaliteit boven kwantiteit, en daarom is British Airways blij om de relatie met Kingfisher Airlines verder te kunnen ontwikkelen door als haar alliantiesponsor op te treden.”

John McCulloch, oneworld Managing Partner, voegt toe: “Afgelopen februari vierde oneworld haar 10e verjaardag. Dit jaar februari vierden we de herbevestiging van Japan Airlines dat onderdeel blijft van oneworld, haar aanvraag voor anti-trust immuniteit voor routes over de Stille Oceaan met American Airlines, voorlopige goedkeuring in de VS voor anti-trust immuniteit voor onze trans-Atlantische partners en in Australië voor British Airways en Qantas’ joint services overeenkomst op de route tussen Europa en Australië – en nu verwelkomen we Kingfisher Airlines aan boord. Kingfisher Airlines zal één van de weinig overgebleven plaatsen in oneworld innemen met een luchtvaartmaatschappij die voldoet aan onze vereisten. Daardoor kunnen klanten profiteren van een uitbreiding van ons wereldwijde bereik en blijft oneworld de vooraanstaande wereldwijde alliantie met leden kwalitatief ongeëvenaard in merk en service.”
 
Over Kingfisher Airlines
Sinds de start in 2005, heeft Kingfisher Airlines zich gevestigd als India´s vooraanstaande luchtvaartmaatschappij op het gebied van het aantal vervoerde binnenlandse passagiers, dagelijkse vertrekken (gemiddeld 383 per dag), de kwaliteit van de klantenservice en innovatie.
Kingfisher Airlines vervoerde 10,9 miljoen passagiers in het financiële jaar dat eindigde op 31 maart 2009 met een marktaandeel van 27 procent op de binnenlandse luchtvaartmarkt in India. In de negen maanden tot 31 december 2009 vervoerde de maatschappij 8,2 miljoen passagiers.
Kingfisher Airlines is de enige Indiase vijfsterren luchtvaartmaatschappij, zoals beoordeeld door Skytrax, het onafhankelijke luchtvaart onderzoeksbureau. Naast de eerste en enige luchtvaartmaatschappij in India te zijn die in-flight entertainment op elke stoel aanbiedt, biedt Kingfisher Airlines Live TV met 16 kanalen. De maatschappij heeft vele onderscheidingen ontvangen voor innovatie, klantgerichtheid en werd het gekozen tot “Best New Airline of the Year”, binnen enkele maanden na de lancering. Kingfisher Airlines is van toepassing op alle segmenten van de luchtvaart – van low fares tot premium service.

De maatschappij lanceerde haar eerste internationale routes in september 2008 en vliegt nu naar de oneworld hubs Bangkok, Hongkong, Londen Heathrow en Singapore. Op dit moment vliegt Kingfisher Airlines ook internationaal naar Colombo, Dubai en Dhaka. In totaal vliegt ze naar 70 bestemmingen – waarvan 63 in India – in acht landen, met als belangrijkste hubs Mumbai, Delhi en Bangalore.

Het netwerk van Kingfisher Airlines is sinds 1 juni 2009 opgenomen in het Global Explorer round-the-world tarief, dat door alle oneworld leden en een geselecteerd aantal andere luchtvaartmaatschappijen wordt aangeboden.
De vloot van 66 moderne toestellen, met een gemiddelde leeftijd van vijf jaar, bestaat uit vijf Airbus A330s, acht A321s, 23 A320s, drie A319s en 25 ATR 72-500s en twee ATRs. Er werken 7.400 personen.

In het financiele jaar dat eindigde op 31 maart 2009, bedroegen de inkomsten INR55.8 miljard (US$1.1 miljard), waarvan INR50.9 miljard (US$975 miljoen) afkomstig van haar passagierstak. In de negen maanden tot 31 december 2009 bedroegen de inkomsten INR38.2 miljard (US$817 miljoen), waarvan INR35 miljard (US$753 miljoen) afkomstig van haar passagierstak.

De 58 bestemmingen in India die Kingfisher Airlines aan de oneworld kaart zal toevoegen, zijn: Agartala, Agatti, Agra, Ahmedabad, Aizwal, Amritsar, Aurangabad, Bagdogra, Bhavnagar, Bhubaneswar, Bhuj, Calicut, Chandigarh, Coimbatore, Dehradun, Dharamsala, Goa, Guwahati, Hubli, Imphal, Indore, Jabalpur, Jaipur, Jammu, Jodhpur, Kandla, Khajuraho, Kochi, Kolhapur, Kolkata, Kullu, Latur, Leh, Lucknow, Madurai, Mangalore, Nagpur, Nanded, Nasik, Patna, Port Blair, Pune, Raipur, Rajahmundry, Ranchi, Salem, Sholapur, Silchar, Simla, Srinagar, Tirupati, Trichy, Trivandrum, Tuticorin, Udaipur, Varanasi, Vijayawada, en Vishakapatnam.

De luchtvaartmaatschappij is onderdeel van de UB Group – één van India’s grootste bedrijvenconglomeraties met diverse belangen en een wereldwijde aanwezigheid. De UB Group is ook het grootste Indiase alcoholische dranken (bier en sterke drank) bedrijf en de derde grootste drankengroep ter wereld.

 

Internet:
www.oneworld.com
Kingfisher Airlines