Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft haar cijfers over het vierde kwartaal van 2009 bekend gemaakt en rapporteert een nettowinst van EUR 130,6 miljoen (RM 610 miljoen). Het betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de EUR 9,8 miljoen (RM 46 miljoen) nettowinst in het vierde kwartaal van 2008. Tevens werd er een bescheiden operationele winst van EUR 813.000 (RM 3,8 miljoen) behaald.

Op jaarbasis rapporteert Malaysia Airlines een nettowinst van EUR 104,9 (RM 490 miljoen) in 2009 ten opzichte van een nettowinst van EUR 52,2 (RM 244 miljoen) in 2008.

In het vierde kwartaal van 2009 werden 3,4 miljoen passagiers vervoerd, het hoogste aantal sinds het eerste kwartaal van 2008. Dit resulteerde in een gemiddelde bezettingsgraad van 76,5 procent in het vierde kwartaal, een jaar eerder was dat nog 65,3 procent. De groei is mede tot stand gekomen door de toegenomen vraag vanuit de markt. Daarnaast heeft een daling in de operationele kosten van 13 procent en een toename in het vrachtvervoer van 7 procent positief bijgedragen aan de behaalde resultaten.

Managing Director Tengku Dato’ Azmil Zahruddin verklaarde in een toelichting op deze kwartaalcijfers: “We hebben ons veerkrachtig getoond. In 2010 willen wij verder groeien. Wij gaan dat realiseren door de verdere modernisering van onze vloot en uitbreiding van ons netwerk – mede gezien de verwachte groei in de regio Azië-Pacific.”

Vanaf 28 maart 2010 verhoogt Malaysia Airlines haar frequenties naar een aantal belangrijke bestemmingen, zoals Jakarta, Bangkok, Ho Chi Minh en Bangalore. Tevens zullen er extra vluchten worden ingezet op Perth en Auckland en zullen er directe vluchten naar Brisbane worden aangeboden.

Internet: www.malaysiaairlines.com